Bloemenwinkel Antwerpen

Zoek je een bloemenwinkel in Antwerpen? Bij huis- en tuincenter Rijmenants kan je snijbloemen, boeketten, bruidsboeketten en grafstukken kopen nabij Antwerpen, namelijk in Massenhoven en Wuustwezel. Ook kan je in ons assortiment bloemschikmateriaal en glaswerk vinden. Onze bloemist nabij Antwerpen kan je alles over bloemschikken vertellen! 

Bloemen kopen nabij Antwerpen

Voor snijbloemen kan je onze bloemenwinkel nabij Antwerpen bezoeken voor een groot aanbod. Je kan hier zelf een boeket creëren of kiezen uit gemaakte boeketten en bloemstukken die klaar staan. Wij kunnen ook bloemen leveren in Antwerpen en omgeving.

Tips verzorging bloemen

Hieronder hebben we een aantal tips weergegeven die de houdbaarheid van de snijbloemen kan verlengen.

 • Wanneer je bijvoorbeeld rozen wilt kopen, let dan op dat de bloem geen zijknopjes heeft. Haal deze eraf zodat al het water naar de 'hoofdbloem' gaat en de bloem goed zal bloeien. Wij zullen je uiteraard helpen met het uitzoeken van de perfecte snijbloem waarbij de bloem uitkomt en hun kopje niet zal laten hangen.
 • Wanneer je de stengels recht afsnijdt kan de snijbloem minder water opnemen. Wanneer je deze schuin afsnijdt zal zij veel meer water en eventuele voedingsstoffen kunnen opnemen. Snijd ze af in plaats van te knippen, door knippen knijp je de vaatjes dicht.
 • Wanneer je een onprettig geurtje ruikt, check dan de emmer of vaas waar je de bloemen in hebt gezet. Wanneer er rotte bladeren in liggen, snel eruit halen!
 • Plaats de bloemen nooit in warm water, deze bevat veel minder zuurstof.
 • Zet nooit rijp fruit in de buurt van je bos bloemen, er komt dan ethyleengas vrij waardoor bloemen sneller verwelken.
 • Reinig het glaswerk met chloor zodat de bacteriën de levensduur van de bloem niet kunnen beïnvloeden. 
 • Plaats ze niet op de tocht, daar kunnen ze slecht tegen. Ook houden ze niet van direct zonlicht of een verwarming.

Bloemenwinkel Antwerpen

Bruidsboeketten Bloemenwinkel Antwerpen

In onze bloemenwinkels in Wuustwezel en Massenhoven maken wij de prachtigste bruidsboeketten voor je speciale dag! Samen met de bloembindster kan je het hebben over je wensen, de kleuren op de bruiloft en de kledij. Op een bruiloft wordt veel gewerkt met witte bloemen, maar ook andere zachte kleuren met roze bloemen, blauwe bloemen en andere pastelkleuren. Ook zien we steeds meer kleurrijke bloemen en wildboeketten. De bloemist zal je helpen met creatieve ideeën om het boeket van je dromen samen te stellen. Niet alleen bloemen voor het bruidsboeket maar ook versieringen voor het haar of hoed kunnen doorgesproken worden. Of eventuele versieringen op locatie of tafeldecoraties kunnen wij je mee helpen. Bekijk hieronder tips voor wanneer je zelf je boeket wilt proberen te maken!

Bruidsboeket maken

Enkele tips wanneer je zelf je bruidsboeket wilt samenstellen.

 • Houd rekening met de kleding van de bruid en bruidegom.
 • Houd rekening met de aankleding van de omgeving.
 • Houd het rustig.
 • Kies een basiskleur.
 • Voeg een opvallende kleur toe.
 • Houd rekening met de lengte van de bruid, hoe langer des te meer bloemen! Een goede richtlijn voor een lange bruid is 40 stengels per boeket. En tussen de 20 en 30 wanneer de bruid wat kleiner is.
 • Creëer een ronde vorm.
 • Kies een mooi lint.
 • Bind je boeket goed af zodat deze niet kan verschuiven en het boeket geen chaos wordt.
 • Houd de tips voor snijbloemen aan zodat je boeket lang goed blijft en niet snel zal verwelken.

 

 

Bruidsboeketten Antwerpen

Bloemist Antwerpen

Een bloemist nabij Antwerpen nodig? Onze bloemist in onze bloemenwinkel in Wuustwezel en Massenhoven kan je alles vertellen over bloemschikken en maakt de mooiste boeketten in alle kleuren! Witte bloemen, gele bloemen, rode bloemen, roze bloemen, in werkelijk alle kleuren zijn boeketten samen te stellen.  

Boeketten Bloemenwinkel Antwerpen

In onze bloemenwinkel nabij Antwerpen kan je ook boeketten kopen die wij voor je schikken of klaar hebben staan. Je kan kiezen uit kleine boeketten, grote boeketten, volle boeketten of minder volle boeketten. De opties zijn eindeloos door te combineren van bloemen, groen en grassen met verschillende kleuren en texturen.

Bloemschikken Bloemenwinkel Antwerpen

Grafstukken kopen in omgeving Antwerpen

Op afspraak maken wij in onze bloemenwinkel in omgeving Antwerpen passende rouwarrangementen. Met prachtige grafstukken herdenken wij onze dierbaren. De stukken maken wij op maat en naar jouw voorkeuren. Ook kan je kiezen voor grafstukken die wij reeds gemaakt hebben. Wij kunnen het rouwarrangement voorzien van een lint of rouwkaartje.

Grafstukken bloemenwinkel antwerpen

Benodigdheden voor bloemschikken

In ons tuincenter en bloemwinkel hebben wij allerlei benodigdheden die je kunnen helpen bij het bloemschikken! Denk hierbij aan glaswerk en bloemschikmateriaal.

Glaswerk kopen in omgeving Antwerpen

Een mooie schone vaas is de basis van een prachtig boeket. In ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel kan je het passende glaswerk bij je boeketten en snijbloemen kopen. Ons assortiment biedt kleine vaasjes tot grote vazen voor grotere samenstellingen. Kom eens langs om het aanbod te bekijken!

Tips bloemenschikken

Een gouden tip voor wanneer je zelf bloemen wilt schikken en in de vaas wilt plaatsen is het kruislings plaatsen van de bloemen. Houd de bloemen met kortere steeltjes aan de zijkant waardoor de bos ronder oogt. Begin met het blad, vervolgens de zwaardere bloemen en eindig met de lichtere bloemen of grassen. In onze bloemenwinkel hebben we bloemschikmateriaal wat je zal helpen bij het schikken van jouw ideale boeket. Wij organiseren regelmatig bloemschikworkshops en demonstraties, dit kan je terugvinden bij evenementen.

Bloemist Antwerpen Rijmenants

Bloemenabonnement

Je kan bij ons ook een bloemenabonnement afsluiten. Dit kan je zelf helemaal gepersonaliseerd samenstellen. 

 • Jij kiest zelf het bedrag en hoe vaak je bloemen wil afhalen of ontvangen.
 • Je kan zelf beslissen wanneer je een boeket of bloemstuk wilt komen afhalen, bestellen of laten leveren.
 • Stel zelf je boeket bloemen samen of kies een vers en seizoensgebonden boeket.

Bloemen leveren Antwerpen

Bloemen leveren in Antwerpen en omgeving is geen probleem voor ons. Je kan kiezen uit een ruim aanbod van verschillende bloemen, bloemstukken en boeketten. Wanneer je vragen hebt, neem eens contact op met onze vestigingen.

Kom langs in onze bloemenwinkel

In ons tuincentrum hebben wij naast bloemen ook een rijk aanbod aan buiten- en binnenplanten en tuinproducten. Naast dat hebben we ook een ruim assortiment aan dierenbenodigdheden en accessoires voor honden, katten, vissen, vogels en knaagdieren. Benieuwd? Spring eens binnen voor je buiten!

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!