Over ons

Over ons

Tuincentrum Rijmenants staat sinds 1981 voor sfeer en kwaliteit en dat vieren we elke  dag. We staan elk seizoen klaar om je het allermooiste te bieden voor jouw huis en tuin. We zorgen steeds voor een aangename sfeer in onze winkel en de nieuwste kwalitatieve huisdecoraties, de perfecte lampenkap, die Italiaanse plant die je al zolang zocht, een hondenmand voor je trouwste vriend, een duurzaam tuinmeubel of een heerlijke buitenkeuken,... bij Rijmenants vind je het allemaal. Bovendien ontvangen wij onze klanten steeds met een glimlach en proberen we je bij elk bezoek opnieuw te verassen. Kortom, het is goed vertoeven bij tuincenter Rijmenants.

Aan wie hebben we Tuincenter Rijmenants te danken en hoe is het allemaal begonnen?

Daarvoor gaan we terug in de tijd naar de jaren '50. Toen zijn de broers Luc en Jan Rijmenants geboren in een molenaarsfamilie in Ranst. Reeds vanaf jonge leeftijd hielpen zij mee in het bedrijf van hun vader samen met de drie andere broers. Ze brachten veevoeders en kolen naar de landbouwers in de wijde omgeving, maar hadden ook toen reeds een kleine winkel aan de molen met vissen, plantjes, meststoffen, dierenvoeding,... Dit was in de jaren '70. Beide broers hielpen mee in de winkel en maakten zo kennis met het vak.

In 1981 werd Rijmenants BVBA opgericht door Jan en Luc Rijmenants. De twee broers kochten een oud tuincentrum dat toen te koop stond van ongeveer 500m² in Massenhoven (Antwerpen). Ondertussen had Luc ook Ria leren kennen en ook zij zag het wel zitten om mee in het bedrijf te stappen. 

Het tuincentrum was oud en versleten, het regende binnen en was toe aan een flinke opknapbeurt. Alles werd proper gemaakt, geschilderd en ingericht. In het begin werden zaden, bloemen,  planten, snijbloemen, meststoffen, sproeistoffen en potterie verkocht. De landbouwers werden ook nog steeds bevoorraad met veevoeders vanaf deze locatie.

Na enkele jaren bleek het serretje reeds te klein dus werd er een nieuw klein stuk aangebouwd met een woonhuis voor Jan. Ook de eerste medewerker werd rond die periode in dienst genomen.

Rond 1990 was het weer zover, het werd te klein en er werd bijgebouwd, deze keer werd het voorgebouw gezet met een woning voor Luc en Ria. Zij hadden tot dan in een chalet en garage gewoond. Ook werd een deel achter de serre bijgezet waarin o.a. een taverne gebouwd werd om de klanten een drank- en eetgelegenheid aan te bieden tijdens het winkelen.

1996 werd het een rampjaar voor Tuincenter Rijmenants. Het magazijn, waar op dat ogenblik alle kerstartikelen in opgeslagen zaten, brandde volledig uit. De brand was aangestoken door een pyromaan. Dezelfde avond nog werden alle artikelen terug besteld en er werd dag en nacht gewerkt om de kerstmarkt alsnog te laten doorgaan.

Toen bleek dat het magazijn volledig heropgebouwd moest worden, werd besloten om ook de achterliggende grond bij te kopen en de serre nogmaals te vergroten. De totale oppervlakte kwam zo op ongeveer 7000m². Ook het assortiment breidde elk jaar uit: tuinmeubelen, barbecues, dierenafdeling, vijverafdeling, buitenplanten, sfeer en decoratie...

In 2003 werd er een stuk grond gekocht naast de bestaande winkel om in de toekomst uit te kunnen breiden. Daar werden de buitenplanten gezet om een nog grotere keuze aan te bieden.

In 2007 is het interieur van de winkel aangepakt. Nieuwe rekken en een nieuwe look zorgden ervoor dat de winkel er weer prachtig uitzag. Ook de zonen David en Kristof kwamen rond deze periode in het bedrijf.

Opening tuincenter Rijmenants Wuustwezel

In 2011 is er een klein broertje of zusje bijgekomen voor Rijmenants. In Wuustwezel werd Tuin- en interieurcenter Opsinjoorke overgenomen. Dit werd Rijmenants Wuustwezel. Ook daar bieden we onze klanten het beste. De locatie is nieuw maar het concept Rijmenants blijft hetzelfde. Ondertussen is ons team uitgebreid tot ongeveer 45 medewerkers om je van dienst te zijn.

Elk jaar verandert er wel iets en Rijmenants staat niet stil. Steeds worden nieuwe plannen gemaakt, afdelingen verhuisd, nieuwe producten gezocht,... Dit alles om onze klanten het allerbeste te kunnen bieden. Letterlijk heel de wereld wordt afgezocht om het allermooiste tevoorschijn te toveren. Ook in de toekomst staan wij klaar om verder te bouwen aan deze weg.

Wij hopen dat we je als klant mogen blijven verwelkomen!

Onze waarden

GEZELLIG

Wij streven ernaar om elke gast die ons tuincentrum bezoekt een warm gevoel te geven. Met een mooie inrichting, gezellige achtergrondmuziek, proevertjes en natuurlijk de verwelkomende glimlach van onze medewerkers hopen wij van elk bezoek een aangename en ontspannende uitstap te maken. En dit voor het hele gezin!

 

TRENDY

Als Huis- en Tuincenter proberen wij niet mee te gaan met de huidige trends, we proberen ze voor te zijn! Als trendsetter in interieur en tuinartikelen gaan wij over heel de wereld op zoek naar de nieuwste, leukste en meest trendy artikelen. Zo kunnen wij onze gasten bij elk bezoek verrassen met ons uitgebreid en steeds vernieuwend assortiment.

 

FAMILIEBEDRIJF

Rijmenants is opgericht door twee broers. Ondertussen zijn er ook al heel wat andere leden van de familie mee in het bedrijf gestapt, want samen staan we sterk. Ondertussen wordt ons tuincentrum door verschillende schouders gedragen en ook onze medewerkers maken hier een deel van uit. Jouw familie is bij ons van harte welkom. Kom gerust langs in onze winkel met het hele gezin voor advies, uitleg en natuurlijk een gezellige tijd!

 

BETAALBAAR

In ons assortiment voorzien wij steeds artikelen van verschillende prijsklassen. Zo zijn onze producten betaalbaar voor iedereen. Wij stellen hier slechts één voorwaarde: kwaliteit gaat voorop! Zo ben je ervan verzekerd dat producten uit onze winkel niet alleen betaalbaar zijn, maar ook én vooral kwalitatief.

 

SERVICE

Als team streven we ernaar onze gasten van de best mogelijke service te voorzien. Vanaf het eerste contact met onze klant tot de laatste glimlach aan de kassa en zelfs daarna. Bestellingen en leveringen worden samen met de klant besproken en aangepast aan diens wensen. Ook en vooral als er eens iets mis gaat staan we graag tot je dienst. Steeds met een warme glimlach.

 

BETROUWBAAR

Vertrouwen is heel belangrijk. Wij hopen dit te creëren door steeds klaar te staan voor klanten met vragen, opmerkingen of feedback. Samen met onze klant komen we steeds tot de juiste oplossing. Of het nu gaat om een kwalitatieve tuinset, een specifieke tuinplant of een spiegel voor een moeilijk hoekje in de badkamer. Onze klanten weten dat ze bij ons het allerbeste mogen verwachten. Wij beloven een trendy, betaalbaar en vooral gezellig familiebedrijf waarin service voorop staat. Door deze belofte dag na dag waar te maken zorgen wij voor betrouwbaarheid.

 

 

Contacteer ons

Heb je een vraag, klacht of opmerking? Twijfel niet en neem contact met ons op.

Wij verwerken jouw gegevens secuur conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!