Over ons

Tuincentrum Rijmenants staat sinds 1981 voor sfeer en kwaliteit en dat vieren we elke  dag. We staan elk seizoen klaar om je het allermooiste te bieden voor jouw huis en tuin. We zorgen steeds voor een aangename sfeer in onze winkel en de nieuwste kwalitatieve huisdecoraties, de perfecte lampenkap, die Italiaanse plant die je al zolang zocht, een hondenmand voor je trouwste vriend, een duurzaam tuinmeubel of een heerlijke buitenkeuken,... bij Rijmenants vind je het allemaal. Bovendien ontvangen wij onze klanten steeds met een glimlach en proberen we je bij elk bezoek opnieuw te verassen. Kortom, het is goed vertoeven bij tuincenter Rijmenants.

Onze geschiedenis

Jaren ‘50

Het verhaal van Huis- en Tuincenter Rijmenants begint in de jaren ’50. Toen werden de broers Luc en Jan Rijmenants geboren in een molenaarsfamilie in Ranst.

Jaren ‘70

Al vanaf jonge leeftijd hielpen ze mee in het bedrijf van hun vader samen met de drie andere broers. In een kleine winkel aan de molen verkochten ze vissen, planten, dierenvoeding en meststoffen. Hier leerden Luc en Jan alle kneepjes van het vak. Bovendien brachten ze ook veevoeders en kolen naar de landbouwers in de wijde omgeving.

       

 

     

1981

Luc en Jan Rijmenants hadden al heel wat kennis opgedaan in het bedrijf van hun vader. In 1981 kriebelde het om zelf iets op te richten. Rijmenants BVBA was geboren! De twee broers kochten een oud tuincentrum van ongeveer 500m² in Massenhoven (Antwerpen).

Tijdens deze opstartjaren leerde Luc Ria kennen. Het verhaal wordt alleen maar mooier want zij zag het helemaal zitten om mee in het bedrijf te stappen.

 

     

Deze extra handen kwamen goed van pas, het tuincentrum was oud en versleten. Er werd een flinke opknapbeurt georganiseerd. De hele winkel werd vernieuwd, geschilderd en opnieuw ingericht. In het begin werden zaden, bloemen,planten, snijbloemen, meststoffen, sproeistoffen en potterie verkocht. Ook de landbouwers werden nog steeds bevoorraad met veevoeder.

Na enkele jaren werd er al een kleine serre aangebouwd met een woonhuis voor Jan. Rond deze periode werd ook de eerste medewerker in dienst genomen.

1990

Rijmenants bleef maar groeien, opnieuw werd er bijgebouwd. Deze keer aan de voorkant van de winkel. In het voorgebouw werd een woning voor Luc en Ria gebouwd. Het was voor de broers belangrijk om zo dicht mogelijk bij de winkel te wonen. Ook de serre werd uitgebreid en de bistro kwam tot stand. Zo konden klanten niet enkel bij Rijmenants terecht voor hun planten, maar ook voor een lekkere koffie, een klein hapje én een gezellige babbel.

       

 

     

1996

Dit jaar sloeg het noodlot toe. Het magazijn, waar alle kerstartikelen werden opgeslagen, brandde volledig uit. De brand was aangestoken door een pyromaan. Diezelfde avond nog werden alle artikelen opnieuw besteld. Er werd met man en macht gewerkt om ondanks de tegenslag de kerstmarkt toch te laten doorgaan.

Het magazijn moest volledig heropgebouwd worden. Luc en Jan besloten om dit ongeluk om te zetten in iets positiefs. Ze kochten de achterliggende grond en bouwde de serre nog verder uit. De totale oppervlakte van de winkel kwam zo op 7000m². Ook het assortiment breidde elk jaar uit: tuinmeubelen, barbecues, dierenafdeling, vijverafdeling, buitenplanten, sfeer en decoratie...

2003

Om de klanten te blijven verrassen met een enorm uitgebreid aanbod kochten de broers nog een stuk grond bij. Zo kregen de buitenplanten meer plaats.

2007

In 2007 kreeg het interieur van de winkel een opfrisbeurt. Nieuwe rekken en een nieuwe look zorgden ervoor dat de winkel er weer spik en span uitzag. Ook de zonen van Luc en Ria kwamen rond deze periode het team versterken. Kristof en David zetten hun vier stevige schouders mee onder het verhaal van Rijmenants.

       

 

     

2011

Kristof en David deden het zo goed in de winkel te Massenhoven dat Luc besloot een bijkomende uitdaging aan te gaan. Hij nam Tuin- en interieurcenter Opsinjoorke in Wuustwezel over. Zo werd het kleine broertje of zusje van Huis- en Tuincenter Rijmenants geboren: Rijmenants Wuustwezel. Een nieuwe locatie waar hetzelfde concept wordt uitgewerkt. Ook hier willen we onze klanten steeds voorzien van de nieuwste kwalitatieve producten voor huis en tuin én een aangename en vrolijke winkelervaring.

Onze toekomst

Ondertussen is ons team uitgebreid tot ongeveer 45 medewerkers die elke dag voor je klaarstaan met een brede glimlach.

Elk jaar verandert er wel iets en Rijmenants staat niet stil. Steeds worden nieuwe plannen gemaakt, afdelingen verhuisd, nieuwe producten gezocht,... Dit alles om onze klanten het allerbeste te kunnen bieden. Letterlijk heel de wereld wordt afgezocht om het allermooiste tevoorschijn te toveren. Ook in de toekomst staan wij klaar om verder te bouwen aan deze weg.

 

Wij hopen dat we je als klant mogen blijven verwelkomen!

       

 

Onze waarden

GEZELLIG

Wij streven ernaar om elke gast die ons tuincentrum bezoekt een warm gevoel te geven. Met een mooie inrichting, gezellige achtergrondmuziek, proevertjes en natuurlijk de verwelkomende glimlach van onze medewerkers hopen wij van elk bezoek een aangename en ontspannende uitstap te maken. En dit voor het hele gezin!

 

TRENDY

Als Huis- en Tuincenter proberen wij niet mee te gaan met de huidige trends, we proberen ze voor te zijn! Als trendsetter in interieur en tuinartikelen gaan wij over heel de wereld op zoek naar de nieuwste, leukste en meest trendy artikelen. Zo kunnen wij onze gasten bij elk bezoek verrassen met ons uitgebreid en steeds vernieuwend assortiment.

 

FAMILIEBEDRIJF

Rijmenants is opgericht door twee broers, na verloop van tijd zijn er heel wat andere leden van de familie mee in het bedrijf gestapt, want samen staan we sterk. Ondertussen wordt ons tuincentrum door verschillende schouders gedragen en ook onze medewerkers maken hier een deel van uit. Jouw familie is bij ons van harte welkom. Kom gerust langs in onze winkel met het hele gezin voor advies, uitleg en natuurlijk een gezellige tijd!

 

BETAALBAAR

In ons assortiment voorzien wij steeds artikelen van verschillende prijsklassen. Zo zijn onze producten betaalbaar voor iedereen. Wij stellen hier slechts één voorwaarde: kwaliteit gaat voorop! Zo ben je ervan verzekerd dat producten uit onze winkel niet alleen betaalbaar zijn, maar ook én vooral kwalitatief.

 

SERVICE

Als team streven we ernaar onze gasten van de best mogelijke service te voorzien. Vanaf het eerste contact met onze klant tot de laatste glimlach aan de kassa en zelfs daarna. Bestellingen en leveringen worden samen met de klant besproken en aangepast aan diens wensen. Ook en vooral als er eens iets mis gaat staan we graag tot je dienst. Steeds met een warme glimlach.

 

BETROUWBAAR

Vertrouwen is heel belangrijk. Wij hopen dit te creëren door steeds klaar te staan voor klanten met vragen, opmerkingen of feedback. Samen met onze klant komen we steeds tot de juiste oplossing. Of het nu gaat om een kwalitatieve tuinset, een specifieke tuinplant of een spiegel voor een moeilijk hoekje in de badkamer. Onze klanten weten dat ze bij ons het allerbeste mogen verwachten. Wij beloven een trendy, betaalbaar en vooral gezellig familiebedrijf waarin service voorop staat. Door deze belofte dag na dag waar te maken zorgen wij voor betrouwbaarheid.

 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!