Nuttige insecten voor een natuurlijke bestrijding

Nuttige insecten voor een natuurlijke bestrijding

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Dit is ook van toepassing in de tuin. Er zijn heel wat plagen die je met nuttige insecten kan voorkomen. Ben je er te laat bij? Dan kan je met deze nuttige insecten de plagen bestrijden  zonder de omgeving te schaden. Dit is niet alleen goed voor je planten, maar het is ook de meest natuurlijke en ecologische manier om deze plagen te bestrijden. Bovendien bestel je jouw nuttige insecten nu makkelijk online.

Slakken bestrijden

Slakken horen tot de groep van weekdieren. Er wordt vaak het onderscheid gemaakt tussen huisjesslakken en naaktslakken. Huisjesslakken worden vaak als schadelijk ervaren. In de praktijk zijn het vooral naaktslakken die schade veroorzaken: zij zijn de voornaamste veroorzakers van vraatschade in de sier- en moestuin. Lees hier hoe je slakken kan bestrijden met nuttige insecten.

Mieren bestrijden

Meestal vormen mieren geen probleem in de tuin. Ze eten schadelijke insecten en zijn de ideale opruimers van de natuur. De beste bescherming tegen mierenoverlast is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet opduiken. Wanneer je toch geplaagd zit met mieren in huis, op het terras of in de tuin, raak je er meestal alleen maar af door het mierennest volledig uit te roeien. Dit doe je nu heel makkelijk met aaltjes.

Lieveheersbeestjes tegen bladluizen

Bladluizen zijn kleine plantenetende insecten met een zacht peervormig lichaam dat meestal niet groter is dan een halve centimeter, in alle mogelijke kleuren. Ze leven meestal in kolonies, aan de onderzijde van bladeren. Om aan voldoende eiwitten te geraken, zuigen de bladluizen met stekende en zuigende monddelen plantensappen op. Door het wegzuigen van groeisappen veroorzaken bladluizen groeivertraging, omkrullende en vervormende bladeren, verdroging en zelfs afsterving.

Buxusmot bestrijden

De rupsen van de buxusmot eten de bladeren van de buxus op. Deze uit Azië afkomstige nachtvlinder komt sinds 2009 in België voor en richt een ware ravage aan in sommige streken van ons land. De buxusmot veroorzaakt veel schade doordat hij zich meerdere keren per jaar voortplant en overwintert als jonge rups. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven tien graden komt, worden de rupsen actief en gaan ze aan de buxus vreten. Om kaalgevreten buxusplanten te voorkomen is het belangrijk de plaag al in het rupsenstadium te bestrijden. Aaltjes bestrijden larven van de buxusmot op de plant en in de grond op en zijn dus een duurzame oplossing.

Wordt jouw moes- of siertuin door een andere plaag belaagd? Ontdek ons volledige aanbod nuttige insecten nu ook online. Bestrijd de plaag nog voor hij helemaal uitbreekt. Voor meer advies kan je altijd terecht bij een van onze medewerkers.

Bron: ecostyle
Tags:
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!