verzorging echte kerstboom

Zo blijft je kerstboom langer groen

Tijdens de kerstperiode is het heerlijk om een echte kerstboom in huis te halen. Zo maak je het niet alleen gezellig met mooie decoratie, kerstballen en kerstverlichting, maar heb je ook die heerlijke dennengeur om van te genieten. Wil je weten welke echte kerstboom bij jou past? Lees hier alles over onze top 5 van echte kerstbomen.

Nadat je de ideale spar voor jou kerstdecoratie hebt uitgekozen, wil je natuurlijk dat deze er zo goed mogelijk uit blijft zien. De juiste verzorging van jouw kerstboom start al op het moment dat je hem uit de auto haalt. Volg deze stappen en geniet zo lang mogelijk van een volle kerstboom:

  1. Zet je kerstboom niet meteen binnen. Jij vindt het vast heerlijk om na een ijskoude wandeling snel op te warmen voor de open haard, maar voor de spar is dit een te snelle temperatuurswisseling. Laat hem liever eerst even acclimatiseren. Zet je kerstboom een aantal dagen in de garage of in het tuinhuis. Nadien kan je hem mee naar binnen nemen.
  2. Een echte spar heeft vaak al een hele weg afgelegd voordat je hem in een tuincentrum koopt. Door deze lange reis zit hij al een hele poos zonder drinkwater. Zaag een stuk van de onderkant van de stam af en zet hem in een emmer water. De eerste drie dagen kan de kerstboom tot wel twee liter water per dag opzuigen! De naalden van de boom zullen meer glans krijgen en steviger vastzitten aan de takken.
  3. Nadat de kerstboom heeft kunnen wennen aan wat warmere temperaturen en zijn dorst weer volledig is gelest kan je hem mee naar binnen nemen.

Een goede standplaats voor je kerstboom

Waar plaats jij je kerstboom? Naast de zetel of juist dicht bij de eetkamer? Eerst en vooral is het belangrijk dat je een plekje uitkiest zodat je optimaal kan genieten van de gezelligheid die jouw kerstboom brengt. Toch zijn er ook enkele praktische zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van je echte kerstboom.

  • Zet een spar niet vlak naast de centrale verwarming. Door de warme temperatuur en de droge lucht zal de kerstboom sneller uitdrogen en dus ook meer naalden laten vallen.
  • Zorg voor eens standplaats met veel lichtinval zonder dat de kerstboom in direct zonlicht staat.
  • Een spar staat ook niet graag in de tocht, dit kan er eveneens voor zorgen dat hij sneller uitdroogt.

Nu kan je pas echt overgaan tot het versieren van jouw kerstboom. Weet je nog niet hoe? Spring eens binnen op onze kerstmarkt en ontdek alle trends van dit najaar.

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!