Plant nu het voorjaar!

Plant nu het voorjaar!

We denken vaak dat het ideale moment om in de tuin te gaan planten het voorjaar is. We lijken wel vergeten te zijn dat er ook héél wat voordelen zijn aan (ver)planten in het najaar.

We lijsten alvast de drie belangrijkste redenen op.

1. Vochtige bodem 

In de zomer is de bodem vaak erg droog. Vanaf midden september valt er meer regen en wordt de bodem veel vochtiger. De bodem is dan zachter en warmer dankzij de regen. Als je een plant in het najaar uitplant, is ze dus veel sneller in staat om voedingsstoffen en vocht op te nemen. Wist je overigens dat wortels pas echt stoppen met groeien als het hartje winter is? Pas dan is de bodem volledig afgekoeld. In de maanden september, oktober, november is het dus perfect mogelijk om je struik of plant uit te planten. 

 

2. Plant in rust                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

De lente is voor de meeste planten volop groeiseizoen. Ze hebben dan veel water en voeding nodig, omdat ze zo hard moeten groeien. In het (late) najaar zijn veel planten in rust. De nachten duren al wat langer, de dagen zijn wat korter. De planten groeien nu niet of amper. De planten, bomen of struiken zijn in rust en hebben ook minder water of voeding nodig. Ideaal dus om op dit moment te gaan verplanten! 

 

3. Voorsprong voor de lente!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

De bodem is ideaal en de planten zijn in rust, dat hebben we hierboven gelezen. Omdat je nu al het harde werk doet, hebben de planten een 3-tal maanden de tijd om zich voor te bereiden op de winter. Zodra het lente wordt en de temperaturen weer stijgen hebben de planten al een mooie voorsprong. Hun wortels gaan meteen op zoek naar nieuwe voedingsstoffen en zullen vroeger bloeien en groeien dan de planten die in het prille voorjaar worden geplant!

 

Spring eens binnen in onze winkels en ontdek het ruime assortiment buitenplanten. Onze medewerkers adviseren je met veel plezier! 
 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!