Makkelijk moestuinieren

Wil je met een moestuin starten maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg. Lees hier onze tips voor een moestuin voor beginners.

Het is een misvatting dat je al in maart moet starten met je moestuin. Maart en april zijn typische maanden waarin je al kan beginnen zaaien in volle grond, op voorwaarde dat het geen stenen meer uit de grond vriest. Maar eigenlijk kan je heel het jaar door moestuinieren.

Moestuinplanten

Wil je nu nog starten met je eigen groentetuintje? Dan kan je bij ons terecht voor prachtige groenteplantjes. Het voordeel aan deze plantjes is dat ze al konden kiemen in een verwarmde serre waardoor ze al een pak groter zijn dan de groenten die in volle grond werden gezaaid de voorbije maanden. Dankzij de warmere temperaturen in mei en juni zullen de plantjes het dan ook veel beter doen in jouw moestuin! Ze zullen veel sneller gaan groeien waardoor je bij sommige soorten al na één of twee maanden zal kunnen oogsten.

Bovendien zijn onze moestuinplantjes ook erg voordelig! Je koopt miniplantjes zoals spinazie, slasoorten en kolen al voor 0,99 euro/6 stuks. Grotere plantjes zoals tomaten- en pompoensoorten betaal je 0,99 euro/stuk.

 

Moestuinbakken

Er bestaan verschillende manieren om te moestuinieren. Je hebt bijvoorbeeld de typische vierkante-meterbakken, al dan niet verdeeld met tussenschotten. Daarnaast hebben we ook heel erg leuke moestuinbakken op poten, zowel in kunststof als in hout.

Deze bakken bestaan ook in smal formaat, ideaal voor een moestuin op je balkon of terras.

Wil je aan de slag met het zaaien? Dan hebben we kweekbakjes met deksel, organische kweekpotjes, speciale zaai- en stekgrond, ... Kortom, alles om je op weg te helpen.

 

Meststoffen en potgrond

Geef je groentetuin een vliegende start en maak handig gebruik van onze meststoffen en speciale potgrond voor het kweken groenten en fruit.

Onze moestuinexpert Peter geeft je nog een handige tip mee: “geef je plantjes bij het inplanten onmiddellijk meststoffen mee, zo hebben ze voldoende om het hele seizoen te kunnen groeien. Bij koolsoorten kan je best ook een koffielepeltje patentkali (of tuinkali) toevoegen, zo blijven ze bespaard van de typische kolenziekte.

Accessoires

Daarnaast hebben we ook alles in huis om bijvoorbeeld je tomatenplantjes een handje te helpen bij het rechtop staan of je groenten te beschermen tegen insecten en ongewenste bezoekers. 

Kom zeker eens langs en ontdek wat onze tuinafdeling te bieden heeft!

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!