Plant een boom met je klantenkaart!

Plant een boom met je klantenkaart!

Wie al een Samen Rijmenants-klantenkaart heeft, heeft het misschien al gezien. In je klantenprofiel MijnRijmenants heb je de keuze om je gespaarde punten om te ruilen voor een boom. In ruil voor 250 punten schenken wij 5 euro aan Natuurpunt. Daarmee kunnen ze al ruim 2 m² bos aanplanten!

Natuurpunt heeft de ambitie om op vijf jaar tijd minstens 700 ha bos bij te planten. En aan dat mooie initiatief werken wij met veel plezier mee! Want 700 ha betekent zoveel als ruim 1 m² bos per Vlaming. 

Waarom zijn bomen zo belangrijk? 

1. Bomen houden water vast

Bomen zorgen ervoor dat regenwater beter in de grond infiltreert en dat de bodem minder snel wegspoelt. Hierdoor vermindert de kans op overstromingen en schade aanzienlijk. Bovendien helpen bossen de grondwatervoorraden op peil te houden in droge periodes. 

2. Bossen zorgen voor verkoeling

Eén boom levert het werk van wel vijf airco's. Hij verfrist niet alleen met z'n schaduw, het opgeslagen water verdampt bij warm weer en zo verkoelt een boom zichzelf en ook jouw omgeving. Laat die boompjes dus maar wat zweten!

3. Bomen nemen CO2 op

Zodra een boom begint te groeien, haalt die CO2 uit de atmosfeer door fotosynthese. Zo dragen bossen hun boompje bij als tegengewicht voor de klimaatverandering.

4. Bossen zorgen voor meer biodiversiteit

80% van de fauna en flora op land, leven in bossen. Een aangeplant bos trekt al snel extra insecten, vogels en andere dieren aan. De soortenrijkdom bouwt zich over de jaren heen op en zorgt al van bij de start voor een bos dat krioelt van het leven.

5. Bossen verhogen ons welzijn

Het bos intrekken in stressvolle periodes werkt heilzaam. Bomen hebben een rustgevende werking, vergroten creativiteit en versnellen herstel. Natuurcontact is simpelweg van levensbelang!

(bron: Natuurpunt)

En jij? Draag jij ook je boompje bij? Ruil je punten om via www.mijnrijmenants.be door de bon te activeren. Verder hoef je niets te doen! 

Nog geen klantenkaart? Maak er eentje aan in onze winkels of op MijnRijmenants. Voor elke euro spaar je 1 punt. 

 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!