Vakantie vibes  in eigen tuin – Tips van onze collega Irma

Vakantie vibes  in eigen tuin – Tips van onze collega Irma

Blijf je lekker thuis deze vakantie en wil je volop genieten in eigen tuin? Breng jouw terras, balkon en tuin in volle vakantiemodus met de mooiste planten en potten. Of je nu houdt van een bloemenweelde of liever de exotische toer opgaat, we hebben ongetwijfeld jouw favoriete planten in huis voor deze zomer.

 

Als je dacht dat je enkel in het voorjaar kon aanplanten, think again! Door de komst van pot geteelde planten en bomen, kan je tegenwoordig praktisch het hele jaar door aanplanten, van het voorjaar en de zomer tot het vroege najaar. Ook de wintermaanden zijn nog ideale plantmaanden mits de vorst niet in de grond zit uiteraard. Doordat de planten in pot zijn opgekweekt, kunnen ze bij jou in de tuin meteen starten met hun water en voedselopname wat een goeie inworteling en doorstart betekent.
 

Zin om jouw staycation in hogere vakantiesferen te brengen? Spring dan zeker eens binnen bij ons en ontdek de leukste zomerse planten voor jouw tuin, terras of balkon.

Hier alvast een paar tips van onze collega Irma:

Verzot op de Provence? Voeg lavendel toe aan je border of bloempot en geniet een hele zomer lang van heerlijke zuiderse geuren en bloemenpracht.

  • Graag vlinders en bijen in de tuin? Met een prachtige mix van Salvia, Gaura en Coreopsis waan je je in no time in Tahiti.


 

  • Voor een nog exotischere toets, haal je de mooie Mandevilla en Alstroemeria naar je terras. Wist je bijvoorbeeld dat de Alstroemeria, die zo fragiel en tropisch oogt, het zelfs prima doet als vaste plant en als snijbloem?

  • Hoop je nu al op een héérlijke Indian Summer? Haal dan zeker de bijzondere Leycesteria in huis. Een vriend van de hommel en vogel en met zijn lang groenblijvende karakter ook zeker snel een vriend van jou.

 

Maak er een b(l)oeiende zomer van!

 

Groetjes Irma

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!