Een klimaatrobuust dorp vol leven? Tuincentrum Rijmenants helpt graag mee!

Een klimaatrobuust dorp vol leven? Tuincentrum Rijmenants helpt graag mee!

Vlaanderen is één van de meest verstedelijkte regio’s van Europa en dat zet onze natuur enorm onder druk. Wist je dat maar liefst 9% van Vlaanderen bestaat uit privétuinen, terwijl bossen 11% innemen en natuurgebieden amper 3%?

Tijd dan ook om hierin het verschil maken. Tuincentrum Rijmenants zet zich al jaren om elke klant zo goed mogelijk op weg te helpen naar een fleurige, biodiverse tuin en/of balkon. En toen ze hoorden van het geweldige initiatief “Zandhoven Natuurlijk”, konden ze niet anders dan hier mee hun schouders onder zetten. Alles voor een dorp vol leven!

Geen idee hoe te starten met een leuke bloemenweide of prairietuin? Had je graag wat tips omtrent hoe je het meest water kan besparen?

Wil je graag meer vogels en insecten in de tuin, maar heb je geen idee hoe en waar je best je nestkastjes en insectenhotels ophangt? Of wil je graag starten met je eigen kruiden- of moestuintje, maar twijfel je nog of het toch niet te ingewikkeld is? En hoe zit dat met biologische en natuurlijke bestrijdingsmiddelen?

Spring eens binnen bij tuincentrum Rijmenants en ontdek in no time hoe je een geweldige start kan maken met je project. Spreek gerust één van de medewerkers daar aan, ze helpen je met plezier op weg.

 

“Toen we in contact kwamen met Kathleen, waren we meteen verkocht van het idee. Een klimaatrobuust dorp vol leven, daar zetten we graag mee onze schouders onder.
Bij de keuze van ons productaanbod, kijken we heel bewust naar klimaatbestendige en duurzame oplossingen. Of het nu gaat over een ruim assortiment bijen- en vlinderlokkende planten tot het introduceren van een druppelslang wat gemakkelijk een waterbesparing tot 60% kan opleveren, tot het aanbieden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals levende aaltjes etc.
Al die knowhow en tips & tricks delen we dan ook heel graag met onze klanten, opdat de stap tot een biodiverse tuin en/of balkon makkelijker gemaakt kan worden. We zetten dan ook graag “Zandhoven Natuurlijk” mee in de kijker, om deze mooie boodschap meer ruchtbaarheid te geven. ”  

David Rijmenants, zaakvoerder.  

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!