Keuzewijzer voor de ideale parasol!

Keuzewijzer voor de ideale parasol!

Een goede parasol is onmisbaar om je terras af te maken. Hij biedt overdag bescherming tegen de zon en bewaart de warmte zodat je ’s avonds een uurtje langer buiten kan genieten. Een parasol is de meest flexibele manier om schaduw te creëren. Je kan ook opteren voor een luifel of schaduwdoek.

Een parasol is echter mobieler en vaak ook kantelbaar. Er zijn inmiddels heel wat verschillende soorten parasols op de markt, maar hoe kies je jouw ideale exemplaar?

Wij helpen je alvast op weg met deze handige checklist.

1: Waar ga je de parasol zetten?

Allereerst sta je best even stil bij de basisvereisten voor je parasol. En zoals altijd meten=weten. Bekijk voor welke ruimte je schaduw wilt. Wil je enkel je eettafel uit het zonnetje zetten of is het net belangrijk dat de ligbedden in de schaduw staan? Waar komt de zon op en hoe draait de zon op je terras?

Ga je de parasol op een vaste plek zetten of moet hij verrijdbaar zijn? Check ook of je voldoende plek hebt om de parasol makkelijk open en dicht te doen.  

 

2: Kies je voor een staande parasol of een zweefparasol?

Een staande parasol (of stokparasol) heeft een mast in het midden. Hij neemt weinig plaats in, is zonder moeite op te bergen of te verplaatsen en je klapt hem makkelijk open en toe.

Een zweefparasol heeft een mast aan de zijkant. Hierdoor zit de stok dus nooit in de weg. Deze parasols geven extra veel schaduw en zijn flexibel in alle richtingen te gebruiken.

 

3: Welke stijl verkies je? Kleur, vorm en materiaal? 

Over kleuren en vormen valt niet te twisten. Kies dus vooral een kleur die je mooi vindt. Ook de keuze voor een ronde, vierkante of rechthoekige parasol is erg persoonlijk. Sta wel even stil bij het materiaal van de parasol.

Polyester heeft een voordelig prijskaartje. Dit is een stevig, redelijk slijtvast materiaal. De stof is wel niet kleurvast en zal sneller verkleuren.

Olefin is een duurzame keuze. Deze sterke, synthetische vezel is slijtvast, UV-bestendig en kleurvast. Je parasol zal dus niet snel verkleuren. Bovendien droogt olefin snel en zal het niet gaan schimmelen.

 

4: Vergeet je de voet niet?

Een degelijke parasol vraagt om een goede, aangepaste voet. Voor kleinere parasols kan je opteren voor een vulbare parasolvoet. Deze voeten kan je opvullen met zand, grind of water. Let er wel op dat je het water eruit haalt voor de winter. Bij strenge mintemperaturen kan je voet anders kapot vriezen!

Voor grotere parasols kies je best voor een zware parasolvoet, gemaakt van graniet of beton. Deze zijn stabieler en steviger dan vulbare voeten. Ook als er veel wind is op je terras, doe je er zeker goed aan te investeren in een extra zware voet. Sommige parasolvoeten hebben wieltjes. Bedenk zeker dat dit interessant kan zijn, want zo win je heel wat flexibiliteit.

Tenslotte hebben de meeste zweefparasols een aangepaste parasolvoet. Deze hebben namelijk specifieke bevestigingen en frames. Kies voor een voet van hetzelfde merk als de parasol, zo past het als gegoten.

 

5: Nog een extraatje?

Naast de vanzelfsprekende parasolhoes zijn er nog accessoires de moeite waard. Al eens gedacht aan parasolverlichting? Of voorzie je graag meteen verwarming of muziek in je parasol? Het kan allemaal!

In onze winkels in Massenhoven en Wuustwezel ben je altijd welkom om ons ruime assortiment parasols te ontdekken. Onze verkopers adviseren je graag bij het kiezen!

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!