5 tips voor de fleurigste bloembak!

5 tips voor de fleurigste bloembak!

Nood aan inspiratie om je bloembakken en –potten fleurig op te vullen? We helpen je graag op weg. Deze lente en zomer denken we out-of-the-box en gaan we volop voor kleur in de tuin. Want geef toe, een mooie, kleurrijke bloembak in je tuin of op je terras, dar wordt je toch instant gelukkig van?!

1) Combineer slim!

Je zet best planten met dezelfde eisen qua bodem, waterhuishouding en standplaats samen in een bloembak of -pot. Dat maakt het onderhoud een stuk makkelijker. Maar dat wil niet zeggen dat je qua keuze beperkt zit! Integendeel.

Laat je gaan en combineer naar hartenlust planten met verschillende kleuren, bladtexturen etc… Dat geeft een speelsheid en vorm van beleving aan je plantenbak.
 

2) Zoveel méér dan de begonia en de geranium

De klassieker onder de perkplanten is nog altijd de geranium, kort gevolgd door de begonia. Maar neem zeker ook een kijkje bij de buren. Zo hebben we een prachtig assortiment bacopa’s, surfinia’s, lobelia’s, million bells, verbena’s en diascia’s.  Stuk voor stuk prachtbloemen waar je een hele zomer geniet van hebt!
 

3) Giet voldoende water

Giet je bloembak voldoende: op warme dagen in de ochtend en vooral in de loop van de avond. Dan kunnen je plantjes genieten van een verkwikkende nacht. Je giet ook best één keer stevig dan steeds kleine beetjes. Even het water goed laten doorlopen kan wonderen doen. Denk er ook zeker aan van op tijd wat extra plantenvoeding bij te geven aan je planten. Dit kan perfect met een universele meststof in korrelvorm of vloeibaar. Zo geef je je planten een extra boost!

4) Plukken doet groeien!

Verwijder op tijd uitgedroogde bloemblaadjes, zo stimuleer je de plant om nieuwe bloemen aan te maken. Meer bloemen en meteen ook een zen-meditatiemomentje. Win-win!

 

5) Durf kruiden en bloemen mengen

Een leuke trend op dit moment is om een mix te maken met éénjarigen en kruiden. Denk aan bieslook of rode basilicum, niet alleen verrukkelijk in de keuken, maar ook uiterst decoratief in je bloembak met hun frêle bloemetjes. Daarnaast mixen kruiden ook wonderwel met andere eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers of goudsbloem.  En waarom bv. je aardbeitjes niet mee in de bloembak verwerken? Laat je creativiteit de vrije loop!

 

Kleur bekennen!
We zijn reuze benieuwd naar jouw bloembakken en bloempotten! Deel gerust jouw fleurtopper via #samenrijmenants en wie weet verrassen we je wel met een fleurig cadeautje!

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!