BBQ RECEPT – GEGRILDE TARBOT MET KRUIDENBOTER

BBQ RECEPT – GEGRILDE TARBOT MET KRUIDENBOTER

Niks zo fijn als héérlijk barbecueën in de tuin of op je balkon. Met de zalige temperaturen van afgelopen dagen, konden we het niet laten eens in onze receptenboekjes te duiken en een verrukkelijk recept met jullie te delen. Gegrilde tarbot met kruidenboter, zo eenvoudig en superlekker. Om duimen en vingers bij af te likken. Smakelijk!

 

WAT HEB JE NODIG?

Voor 4 pers.

  • 1 tarbot gekuist
  • 100 gr boter
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 1 teentje look
  • Halve citroen (sap en zeste)
  • Vleugje peper en zout

 

BEREIDING

Snijd de tarbot om de centimeter in tot op de graat. Smeer de vis in met een laagje olijfolie en kruid bij met peper en zout. Plaats de vis tussen een visgrillklem en leg hem op de bbq. Kort en krachtig bakken is hierbij de boodschap.

Voor de kruidenboter doe je 100 gr boter in een vuurvaste schaal en laat deze zacht worden op de barbecue. Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met de peterselie en voeg look, zeste en sap van de halve citroen toe. Kruid af met peter en zout.

Haal daarna de vis van de barbecue en kruid opnieuw met peper en zout. Leg de vis op een schaal en overgiet het geheel met de peterselieboter. Smullen maar!

 

Een top receptje van Bart Desmidt van Njam TV.

Overheerlijk samen met een frisse pastasalade met sperzieboontjes of gevulde paprika’s met quinoa

 

WAT HULP NODIG BIJ HET BBQ’EN?

Voel je je nog een BBQ-leek en twijfel je vaak wanneer je best je vis of je stuk vlees moet omdraaien bijvoorbeeld? Met de Smart Grilling Hub van Weber is dat volledig verleden tijd. Maak indruk op je gasten en grill perfecte gerechten, keer op keer. De Smart Grilling Hub koppel je eenvoudig met een app op je smartphone en stuurt je stap-voor-stap instructies, die je begeleiden bij de bereiding van je gerecht.

En nog leuker, tot 31 mei 2021 krijg je bij aankoop van één van onze geselecteerde gasbarbecues een Smart Grilling Hub CADEAU ter waarde van maar liefst 157,49 euro!  Laat niks je nog tegenhouden en geniet met volle teugen van de lekkerste barbecuerecepten.

En spring ook gerust eens binnen bij ons voor de lekkerste rubs, sauzen en vuurkruiden. We helpen je met plezier op weg!

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!