Kerstboom aan de kant, tijd voor een nieuwe kamerplant!

Januari is de maand waarin we met z’n allen de kerstboom (met lichte tegenzin) weghalen en onze spullen weer hun oude plek innemen. Lichtjes en decoratie gaan voor een jaar de doos in en het wordt plots wat minder sfeervol in huis. Maar hoeft dat wel zo te zijn? Misschien heb je nu net ruimte gecreëerd voor een prachtige kamerplant, of kan je gerust deze winter de gezelligheid omarmen met extra lichtjes en kaarsjes.

Leven in de brouwerij

Een kerstboom is de ultieme blikvanger in huis. Nu die weg is, zitten we met een leegte in ons interieur en kunnen we best een sfeerboost gebruiken. Een grote, prachtige kamerplant kan de hele ruimte zonder moeite opfleuren.

Er bestaan makkelijke planten die weinig onderhoud vragen en die zelfs beruchte plantenkillers moeiteloos kunnen verzorgen. Een palm (Kentia of Goudpalm), een gatenplant (Monstera Deliciosa) of een rubberplant (Ficus Elastica) zijn uiterst geschikt en passen zich aan in elke huiskamer.

Liever wat meer kleur? Kies voor een bloeiend exemplaar zoals een lepelplant (Spathiphyllum), een flamingoplant (Anthurium) of een paradijsvogelbloem (Strelitzia). 

Doe de stoelendans

Voor je zomaar blindelings je oude spullen weer op hun plek zet en het leven weer z’n oude gangetje gaat, kan je ook van de gelegenheid gebruik maken om wat dingen in je interieur aan te passen.

Ben je uitgekeken op sommige spullen of passen bepaalde accessoires niet beter ergens anders? Kan dat hoekje in huis wat groen gebruiken? Je hoeft daarom niet je hele inboedel te verhuizen, maar bepaalde dingen herschikken kan ook al verademend werken.

Origineel groen

Een plant hoeft niet steeds in een pot op de kast te staan. Hang eens een speels plantje zoals een Chinees lantaarnplantje (Ceropegia) of de Philodendron Scandens in een plantenhanger of zet een plantenterrarium.

Dat oogt onmiddellijk origineel en zo geniet je ook van een groene touch.

Terrariumplanten plaats je gewoon in een bokaal of een terrariumfles en je hoeft hem slechts af en toe nog te openen. De plantjes worden zelfvoorzienend en bevoorraden zichzelf dus op tijd en stond van het nodige water. Onder andere varens, de fluweelplant of vleesetende planten zijn hiervoor geschikt.

In onze tuincentra vind je een ruim aanbod aan open en gesloten terraria. Wil je zelf aan de slag? Koop onze starterskit en gereedschapsset en maak er iets moois van!

Sfeerverlichting

Wie zegt dat kerstverlichting alleen tijdens de feestdagen mag branden? ‘s Winters hebben we meer nood aan een knus interieur en gezellige lichtjes kunnen daarbij helpen! Leuk een spiegel of plant op met lichtslingers of zet wat kaarsen op de salontafel. Het warme licht doet onmiddellijk wonderen voor je humeur.

Kom eens langs in onze interieurafdeling en ontdek ons ruime aanbod aan kaarsen en verlichting.

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!