DIY: Een sfeervolle lantaarn met lichtjes

Laten we dit najaar voor wat extra licht en gezelligheid zorgen. Met deze tutorial maak je in no-time een super sfeervolle, natuurlijke lantaarn. Heel leuk aan het raam of als decoratie op je sidetable, salontafel of bijzettafeltje. Mogelijkheden te over. Bye bye winter blues!

TIP: je kan alle materialen voor deze lantaarn als DIY-kit kopen in onze webshop!

Vul je lantaarn met een bodempje wattensneeuw. Wij hebben hier gekozen voor een hele leuke sneeuwsoort die een beetje doet denken aan schapenwol. Extra zacht en liefelijk.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knip je zijde groene takjes kort af, zodat ze allemaal ongeveer even lang zijn.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats de geknipte takjes in je lantaarn bovenop je laagje sneeuw. Zet ze dakpansgewijs achter elkaar, zodat ze elkaar mooi overlappen, en maak een mooie cirkel. Dan vormt het een mooi geheel en geeft het ook net dat tikje meer volume.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Positioneer vervolgens je kerstballen. Start hierbij met de grootste en voeg daarna de kleinere ballen toe. Je werkt hierbij best van groot naar klein. De kleinste plaatsen we bovenop de andere ballen om er zo wat meer hoogte en diepte in te krijgen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk de overgebleven openingen weg met wat dennenappels. Plaats deze nochalant, alsof ze net uit de boom gevallen zijn voor een natuurlijk effect. Zet ze dicht tegen de kerstballen aan, zo klemmen ze elkaar, wat extra steun geeft aan het geheel.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk dan verder af met je favoriete natuurmaterialen. Ook hier, handige tip, werk van groot naar klein, zo kan je in laagjes werken en creeër je meer diepte en speelsheid in je lantaarn. Wij hebben gekozen voor een mix van gebleekte natuurtinten en leuke mini dennenappeltjes in rode tinten. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knip wat kortere stukjes af van de balletjesguirlande en leg ze hier en daar ertussen voor een speels effect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We werken nog verder af met natuurschijfjes in rood-oranje tinten. Ook hier durf het speels aan te pakken. Niet te veel nadenken en je handen het werk laten doen. En voor een extra speelse gloed, strooien we nog een paar goud gekleurde natuurbolletjes.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan gaan we de lichtjes plaatsen. Draai het uiteinde rond de hendel van de lantaarn en laat het kastje met de batterijen rustig aan de buitenzijde van de lantaarn hangen. Zo kan je hem nadien makkelijk aan en uit zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens drapeer je de lichtjes in de lantaarn over je decoratie heen. Durf hem hier en daar wat dieper te plaatsen, door hem bv. onder de dennenappel langs te laten komen. Maar zorg zeker ook dat je bovenaan voldoende licht hebt zodat je lantaarn mooi gevuld oogt en al je schatten mooi belicht worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Strooi als finishing touch nog wat fijne poedersneeuw over het geheel. Dit zorgt voor een extra glinstering.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk tenslotte af met een leuke natuurlijke hanger aan de hendel van de lantaarn. Bedek je zo ineens het kastje met de batterijen ;-) Leuke tip: wil je hem graag cadeau geven aan iemand? Schrijf dan een lief tekstje op het houtje voor een extra persoonlijke toets.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
diy

Bezoek de webshop

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!