In 9 stappen naar de mooiste kerstboom

Kijk jij er elk jaar ook zo naar uit om je kerstboom prachtig mooi te versieren? Heerlijk toch om die dozen van onder het stof halen, alles weer uit te pakken en te ontdekken welke schatten je al verzameld hebt de afgelopen jaren. En misschien heb je al wat nieuwigheden bij gekocht? Maar hoe pak je dat nu best aan opdat jouw boom een echt pareltje wordt? Tijd voor wat leuke tips & tricks van onze stylistes.

1. Bepaal jouw stijl
Van welke tinten en kleurschakeringen maakt jouw hart een sprongetje? Ben je van de warme bronzen tinten of toch eerder van de traditionele rood-goud mix? Een durfal met een combi van zwart, camel en een vleugje panterprint of net dat dromerige type dat wel houdt van een vleugje pastel en rozige tinten? Of zie jij jezelf in winterse wittinten met wat warme houttonen? Zoveel stijlen, zoveel trends, zoveel opties. Stap één is dan ook kleur te bekennen. Welk thema je ook kiest, durf voor een mooie mix van kleuren te gaan. Je kan hierin ton-sur-ton werken, zodat je verschillende schakeringen van één kleur te zien krijgt. Of durf all the way te gaan en maak een leuke mix van verschillende kleuren. Door met verschillende kleuren of schakeringen te werken, breng je je boom tot leven en wordt het nooit een vlak geheel. Het geeft een bepaalde dynamiek en speelsheid wat een boom echt af maakt.

 
 

2. De voet van de boom
Of je nu voor een mooie kunstkersboom gekozen hebt of een echt exemplaar (afgezaagd of met kluit), een voet van een kerstboom is toch iets dat we liever wat verbergen. Dit kan perfect met een kerstboommand of een leuke mand. En waarom het geheel niet afwerken met een leuke boomrok? Meer natuurgetint? Wist je dat we ook jute aan de lopende meter verkopen? Kan je perfect gebruiken om zelf een natuurlijk ogende boomrok te maken.
 

3. De juiste verlichting
Er zijn oneindig veel mogelijkheden wat verlichting betreft. Je kan gaan voor koel, warm of klassiek warm licht. Heb je graag veel of weinig lichtjes? Mag het twinkelen of toch liever een rustiger ogende boom? En dan nog de lastigste vraag van al: hoeveel lichtjes?

Eerste stap is kleur kiezen. Welk type verlichting past het best bij jouw gekozen kleurenschema? Vervolgens bepaal je de hoeveelheid licht die je in je boom wil. Kunnen er voor jou niet genoeg lichtjes in? Ga dan zeker voor een clusterverlichting. Mag het voor jou wat soberder? Dan kies je best een basic of compact verlichting.

Laatste stap: hoeveel lichtjes. Dat hangt uiteraard van je gekozen verlichtingstype af en de hoogte van je boom. Hier een handig overzichtje om te bepalen hoeveel lampjes jouw boom nodig heeft.

Nog een laatste tip. We raden aan om bovenaan te starten met het indraaien van je verlichting in je boom en zo naar onder toe te werken. Durf je verlichting ook hier en daar wat dieper te steken in je boom en trek het zeker niet te strak aan. Zo creëer je meer diepte en laat je je ballen en decoratie beter uitkomen.

4. Breng volume in je boom

Je werkt bij het decoreren van je boom altijd van groot naar klein. Dus eerst de grote items in je boom (takken, bloemen, twijgjes, grote ornamenten of ballen) en daarna pas de kleine items. Zo bekom je een optimale verdeling en vallen zowel de grote eyecatchers als de kleine elementen goed op.

  

Onze stylistes starten dan ook meestal na de verlichting met de zijde takken, slingers, guirlandes, etc aan te brengen in de boom. Denk aan leuke decoratieve takjes of leuke sterren die je her en der laat terugkomen in je boom? Of maak je boom weelderig zacht met een kleurrijke boa.

Of durf jij het aan om een pauw of notenkraker in te werken in je boom? Het kan allemaal! Laat je fantasie de vrije loop.

5. Ballen, ballen, ballen

Voor we van start gaan met de decoratieve ornamenten, zorgen we eerst voor een goede basis: de effen ballen. Voor een volle, sfeervolle boom kies je best voor een mix van mat en blinkend. Meestal werk je onderaan met de grotere ballen en naarmate je naar boven toe werkt, worden de ballen steeds kleiner. Maar regeltjes zijn er om gebroken te worden, toch?!. Dus laat zeker een grotere bal nog eens terugkomen wat hoger in je boom, in het middenstuk op ooghoogte. Geef net dat beetje kracht aan je boom. Durf ook een bal eens wat dieper in je boom in te werken zodat je een spel krijgt van licht en diepte.

6. Hangers en ornamenten

Vervolgens kunnen we de boom verder aankleden met leuke ornamenten en hangers. Van een leuk beertje, liefelijk engeltje tot een notenkraker, je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het. En waarom niet wat leuke strikken in je boom? Durf spelen met verschillende texturen, groottes en vormen.  En vergeet zeker de decoratieve kerstballen niet: met een leuke print of borduursel erop of voorzien van de nodige portie glitter? Of toch liever een schotse ruit of een natuurlijk bladpatroon erop? Een toptrend dit jaar zijn deze glazen hangers met droogbloemetjes in. Ook hier, kies en mix, maar blijf bovenal trouw aan jouw gekozen stijl.

7. Zachte elementen

Je krijgt meer beleving in je boom als je goed afwisselt in harde en zachte elementen. Denk bij zachte elementen bijvoorbeeld aan velvet sterren, nep bonte vachtjes, donzige boa’s, fluwelen ballen. Velvet is weer hot en happening, dus laat je zeker gaan. 

 

8.Cluster kleine ornamenten

We hebben al geleerd dat het goed is om goed af te wisselen in texturen, groottes en soorten ornamenten, maar als het over de kleine ornamenten gaat, hebben we nog een goede tip. Durf deze net te groeperen in je boom. Het geeft niet alleen een stijlvol effect, maar zo vallen ze ook veel meer op. Zorg wel voor een herhaling, dus een paar groepjes verspreid over de boom. Dat geeft weer rust.

 

9. De piek

And last but not least, the piece the résistance…. Onze piek. We hebben ze in alle kleuren en maten. 

Niet echt weg van een piek? Waarom geen leuke ster of strik als eyecather op je boom? Of werk af met een mooie bundeling van bloemen op clip? Of voor de die-hard classic lovers onder ons, waarom niet afwerken met een leuke kerstmuts? Laat je fantasie de vrije loop en zorg voor een wondermooie kers op de taart.

Maak er een prachtboom van! En toon ons zeker jouw creatie. We zijn reuze benieuwd!!!

Wil je weten hoe wij het aanpakken in onze kerstmarkt? Bekijk onderstaande video!

 

 

 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!