De tulp is veelzijdig in z'n eenvoud

Tulpen, je vindt ze in alle kleuren, maten en soorten. Ze luiden op kleurrijke wijze de start van het voorjaar in en zijn daarom een favoriet voor velen. Wij zetten enkele tips en weetjes op een rij!

Verleng de houdbaarheidsdatum

Een tulp heeft niet veel speciale verzorging nodig, maar toch zijn er enkele tips waarmee je rekening kan houden om extra lang van deze prachtige bloemen te genieten!

 

Wist je dat tulpen geen fan zijn van de fruitschaal? Rijpend fruit produceert ethyleengas, waardoor je tulpen (net als andere snijbloemen!) sneller zullen verwelken. Vermijd ook een plekje in volle zon of naast de verwarming.

 

Ze houden wel van een bodempje water op kamertemperatuur, in een hoge vaas. Zet je tulpen eerst een uurtje met het papier of de folie in de vaas, zo zuigen ze zich vol met water en blijven ze steviger rechtop staan. Ververs het water regelmatig om bacteriën geen kans te geven.

 

 

Wist je dat tulpen blijven groeien in de vaas? Om te voorkomen dat ze na een tijdje gaan hangen, snijd je ze best regelmatig terug aan met een scherp mesje. Door ze schuin aan te snijden kunnen ze de maximale hoeveelheid aan water opnemen.

 

Je zet tulpen en narcissen best niet samen in een vaas. Hoewel ze mooi naast elkaar staan in de tuin, zijn ze niet de beste buren in een bloemenvaas. De narcis produceert een slijm dat giftig is voor tulpen.

Van bescheiden tot extravagant

Hoewel de tulp op het eerste zicht een eenvoudige bloem lijkt, bestaan er enkele soorten die bewijzen dat deze bloem veel extravaganter is. De ‘standaard’ tulp is de enkelvoudige, die slechts enkele bloemblaadjes heeft maar wel in alle kleuren van de regenboog bestaat.

De dubbele tulp gelijkt heel sterk op de enkelvoudige, maar heeft dubbele bloemblaadjes waardoor je een prachtige volle bloem krijgt.

Lelietulpen hebben puntige bladeren en lijken daarmee sterk op de gewone lelie. Een echte eyecatcher is de parkiettulp, die adembenemend mooie gerafelde bloemblaadjes heeft.

Er worden vaak soorten gekruist waardoor er nu ook tal van hybride soorten bestaan. Het aanbod is werkelijk oneindig!

 

 

 

Bij onze snijbloemen vind je doorgaans alleen enkelvoudige en dubbele tulpen. Andere tulpensoorten zijn verkrijgbaar op bestelling.

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!