9x mooie laatbloeiers

9x mooie laatbloeiers

De zomer loopt op zijn eind en de tuin dut een beetje in. De meeste bloeiende tuinplanten en struiken zijn over hun hoogtepunt heen. Gelukkig zijn er ook veel planten en struiken die lang en laat bloeien, tot diep in de herfst. Veel ervan bieden ook nog eens voedsel aan nuttige insecten als bijen en vlinders. Sla nu uw slag in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel en kijk meteen bij het ruime assortiment voorjaarsbollen en siergrassen. Dan kunt u de komende maanden nog volop genieten van kleur, mooie silhouetten en wuivende grasaren in de tuin, op het balkon en terras.

9x mooie laatbloeiers

 1. Er zijn tal van prachtige salvia’s die heel lang in allerlei verschillende kleuren bloeien, zoals de populaire rood-witte ‘Hot Lips’. De meeste salvia’s doen het ook prima in pot en houden van een zonnige plek.
 2. Hemelsleutel (Sedum) is een sterke, vaste vetplant die van zon houdt en tegen droogte kan. Hij krijgt dieprode of lichtroze bloemschermen, zoals de bekende Sedum spectabile ‘Matrone’ of ‘Herbstfreude’. Ook Sedum kan prima in pot en bijen en vlinders zijn er niet bij weg te slaan.
 3. De Japanse anemoon krijgt lange, redelijk stevige stelen met elegante witte of roze bloemen en bloeit eindeloos lang, in zon of halfschaduw.
 4. Herfstasters zijn er in allerlei soorten en maten, hoog en laag, met witte, roze of lila bloemen. De meeste houden van zon, sommige ervan verdragen lichte schaduw.
 5. Zonnehoed (Rudbeckia) krijgt opvallende knalgele of oranje bloemen met een donker hart waar u direct van opvrolijkt. Deze kortlevende vaste plant gaat een jaar of vier mee, maar fleurt de boel laat in het jaar enorm op en is ook zeer in trek bij bijen en vlinders. De bloemen doen het ook goed in een vaas. Zoals de naam al aangeeft wil de plant graag een zonnige plek.
 6. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) werd vroeger ingedeeld bij de Rudbeckia’s en lijkt daar dan ook enorm op. Maar de Echinacea purpurea springt eruit met zijn hoogte van meer dan een meter en de donkerroze bloemen met het donkere, oranjebruine hart. Lichte schaduw en droogte deren de rode zonnehoed niet en vlinders en bijen zijn er dol op.
 7. Zonnekruid (Helenium) heeft net als zonnehoed margrietachtige bloemen in een vlammend kleurenpalet, maar is herkenbaar aan het brutaal omhoog stekende bolvormige hart met naar achter of beneden hangende  bloemblaadjes. Ook een prima insectenlokker en een liefhebber van zon.
 8. Koninginnekruid of leverkruid (Eupatorium) is een hoge, vaste plant die tot ver in oktober roze of wijnrode bloemschermen heeft waar ook insecten als vlinders en bijen blij mee zijn. De plant doet het goed in zon of lichte schaduw en houdt van vochtige grond. Een aanrader voor achter in de border, want hij kan een kleine twee meter hoog worden.
 9. Chrysanten zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder speciale potchrysanten die in heel veel verschillende kleuren bloeien en prachtig staan op de tuin- of balkontafel en bij de voordeur. Chrysanten zijn ook dankbare, sterke snijbloemen die lang meegaan in een vaas.

Extra nazomertuintips

 • Combineer de laatbloeiers met siergrassen. Deze hebben in het najaar vaak mooie pluimen die wuiven in de wind en zorgen ook in de winter voor een mooi plaatje of silhouet. Snoei ze daarom pas in het voorjaar terug.
 • Plant nu voorjaarsbollen in de volle grond en/of potten om in het prille voorjaar van te kunnen genieten.  
 • Geef uw nieuwe aanwinsten regelmatig water.
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!