Boost je brein met groen op kot

Boost je brein met groen op kot

Terwijl je nog profiteert van je laatste weken welverdiende vakantie, ben je misschien al volop aan het nadenken over de inkleding van je kot. Een studentenkot is niet alleen de plek waar je studeert, het is voor veel studenten ook een tweede thuis. Daarom speelt de inrichting een belangrijke rol. Bij Rijmenants vind je heel wat leuke spulletjes* die je kamer die extra toets geven, maar ook kamerplanten zijn een goed idee! We zetten even 5 voordelen op een rijtje:

1. Ze verbeteren de luchtkwaliteit

Elektrische apparaten (zoals je laptop of tv) stoten kleine stofdeeltjes en andere stoffen uit die de lucht in je kamer vervuilen. Kamerplanten zetten via fotosynthese koolstofdioxide om in zuurstof. Bovendien verhogen ze ook de luchtvochtigheid in huis en dragen dus bij tot een gezondere leefomgeving. Sommige soorten zijn daar wat sterker in zoals varens, palmen, sansevieria's en de graslelie. Verwacht echter niet dat ze als poetsvrouw fungeren, stof moet je zelf afnemen ;-)

2. Ze verhogen je concentratie

Planten zorgen niet alleen voor gezondere lucht. Een groene omgeving ontspant ook de geest, waardoor je je beter kan concentreren. Onderzoek heeft bewezen dat groen en blauw de meest rustgevende kleuren zijn dus nu je toch bezig bent, kan je net zo goed je muren ook een kleurtje geven (als dat mag van je kotbaas)!

3. Ze zorgen voor sfeer in huis

Een vrolijke palm of een statige sansevieria: ze fleuren hoe dan ook je interieur op. Zet ze in een kleurrijke bloempot op je bureau en het wordt heel wat gezelliger op kot. De tijd dat je bureau enkel praktische spullen mocht bevatten, is passé! 

4. Ze boosten je creativiteit en productiviteit

Met planten in je buurt zal je je niet alleen beter kunnen concentreren, je zal ook creatiever en productiever worden. Wetenschappers vermoeden dat dat komt omdat planten een rustgevend effect hebben en je hersenen dus meer 'ruimte' vrij hebben voor nieuwe ideeën.

5. Ze werken stressverlagend

Onderzoek heeft uitgewezen dat planten op de werkvloer ervoor zorgen dat werknemers zich meer tevreden en gezonder voelen. Hetzelfde mag je dus ook verwachten van een groene studeeromgeving. Wie in het bijzijn van enkele kamerplanten studeert, zal veel productiever kunnen blokken en met een ontspannen gevoel naar het examen kunnen vertrekken.

Ontdek welke plant bij jou past!

  • Ben je een vergeetachtig type? Dan is een cactus of een sansevieria iets voor jou! Deze planten mag je gerust een weekje 'vergeten' water te geven.
  • Heb je weinig lichtinval op kot? Een lepelplant of een calathea kunnen het perfect met wat minder licht stellen.
  • Eerder een zorgzame blokker? Varens of palmen houden van licht vochtige potgrond en vragen dus wat meer aandacht.

*De beschikbaarheid van deze artikelen is verschillend in Massenhoven en Wuustwezel. Vraag naar onze voorraad via [email protected] of via onze sociale kanalen.

 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!