Olifantsgras: het groene goud van de toekomst

Olifantsgras: het groene goud van de toekomst

Olifantsgras, prachtgras of Miscanthus. Dit siergras kent vele varianten en groeit op vrijwel iedere grondsoort. En dat is niet z’n enige interessante eigenschap. Deze aandachtstrekker heeft ook vele voordelen voor het milieu!

Duurzaam gewas

Olifantsgras haalt tot vijf keer meer CO2 uit de lucht dan een bos. Het is een snelgroeiend gewas dat tot 4 meter hoog kan groeien, zo hoog dat een olifant zich er in kan verstoppen. Het heeft weinig onderhoud nodig, bemesting is overbodig en ook onkruid wieden hoeft niet. Doordat het een subtropische soort is, kan die ook tegen nattigheid en droogte. Kortom: niets dan voordelen.

Olifantsgras als grondstof

En toch kunnen we nog een paar pluspunten toevoegen aan het lijstje. Doordat de Miscanthus zo’n snelgroeiende plant is, kan hij elk jaar geoogst worden. Hij leent zich uitstekend tot het verwerken tot bouwmaterialen, papier, bioplastics en biobrandstoffen. Daardoor is het een duurzamer alternatief voor hout en zelfs cement. Bovendien is het als bioplastics volledig composteerbaar. De gemeente Schelle heeft recent nog 2 hectaren olifantsgras aangeplant, met het doel bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2020.

Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke plantensoort met vele voordelen? Dan is dit siergras uitermate geschikt. In ons tuincentrum vind je enkele varianten van de Miscanthus. Spring eens binnen en ontdek welke variant bij jou past!

 

 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!