Creatief met kamerplanten

Creatief met kamerplanten

Kamerplanten. U kunt er nooit genoeg van hebben, zeker als u geen tuin heeft. Ze zijn populairder dan ooit. Hoe meer groen, hoe meer sfeer, hoe meer ontspanning en hoe meer schone lucht. Kleine verzamelingen vetplanten en cactussen, planten in glazen potten of onder een glazen stolp, hangende planten, grote, exotische bladplanten, planten in verticale bakken tegen de muur. Allemaal hipper dan hip.

Verzorgen en stylen maar

Bij kamerplanten moet u, net zoals bij tuinplanten, rekening houden met de hoeveelheid licht, water, voeding, ruimte en het soort grond dat ze nodig hebben. Voor orchideeën, maar ook voor cactussen en vetplanten, vindt bijvoorbeeld speciale grond in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel. Sommige planten hebben helemaal geen grond nodig, alleen een aangename temperatuur van tussen de 15 en 24 graden Celsius, en af en toe een frisse sproeibeurt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de exotische Tillandsia, die er in allerlei vormen is en die u op een schaal, een mooie boomtak of in een glazen bol kunt draperen.

Heeft u geen groene vingers of weet u niet goed welke planten het best bij jou en bij jouw interieur passen? Laat u dan in inspireren en informeren in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel. Of raadpleeg het zojuist verschenen Creatieve kamerplantenboek. Een dikke, praktische gids met 175 topplanten en hoe deze te verzorgen. Daarnaast kunt u creatief aan de slag met een van de leuke 12 stap-voor-stapprojecten en de vele stylingideeën. Maak bijvoorbeeld eens een krans van vetplanten, een miniwoestijntje of een miniregenwoud in een terrarium. Heel populair zijn de hangende kokedama’s, met mos afgewerkte klei- of modderballen met een plant erin. Deze vindt u ook kant-en-klaar in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel.

Vermeerderen

Bent u heel blij met een bepaalde plant, dan kunt u hem op verschillende manieren vermeerderen, bijvoorbeeld door hem te delen of door stengel- of bladstek. Van de bekende bladbegonia, Begonia rex, met die fraaie bladtekening, neemt u bijvoorbeeld bladstekken. U knipt een gaaf, jong blad af, verwijdert de steel, snijdt de nerven voorzichtig in en duwt het blad plat of verticaal in een pot met stekgrond.  Houd de grond licht vochtig en dek de pot af met een plastic zakje. En dan maar wachten tot er worteltjes en uitlopers verschijnen. Het zal niet altijd goed gaan, zeker niet de eerste keer, maar het is op zich al een leuk en wonderlijk experiment.
Het vroege voorjaar is overigens een prima tijd om uw kamerplanten eens te verpotten en van nieuwe potgrond te voorzien. Op een mooie, zonnige dag kunt u dat makkelijk op de terras- of balkontafel doen.

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!