De Nationale Tuinweek

De Nationale Tuinweek

Van 11 tot en met 19 juni 2016 organiseert het tijdschrift Groei & Bloei voor de derde keer de Nationale Tuinweek. Het thema van dit jaar is: ‘Nederland en Vlaanderen in bloei.’ Tal van enthousiaste vrijwilligers van de verenigingen Groei & Bloei zochten de mooiste open tuinen uit en organiseren workshops, plantenmarkten, lezingen en excursies door het hele land, voor jong en oud. Ook in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel is regelmatig iets te beleven.

Open tuinen en fietspuzzeltochten

Het doel van de Nationale Tuinweek is een groenere omgeving te organiseren, met als credo: ‘Tegel eruit, plant erin!’ Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit en het welzijn van onszelf in het algemeen. Meer groen en minder bestrating voorkomt ook overbelasting van rioleringen.
Een kleine greep uit het programma: de Noord-Hollandse tuin-fietspuzzeltocht, zaadbommen gooien in De Bilt, drijvende tuintjes in de Lindegracht in Heerenveen en een bezoek aan de Internationale Kwekerijdagen op het Gelderse landgoed Bingerden (van 17 t/m 19 juni). De Nationale Tuinweek wordt op 18 en 19 juni afgesloten met het Open Tuinen Weekend. Meer dan duizend trotse leden van de vereniging Groei & Bloei stellen dan hun tuin voor iedereen open.

Meer informatie en een overzicht van alle lokale activiteiten is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. Voor planten die de biodiversiteit ten goede komen en bijvoorbeeld vlinders en bijen trekken kunt u natuurlijk terecht in ons tuincentrum in Massenhoven en Wuustwezel.

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!