Drie op en top zomerbloemen

Drie op en top zomerbloemen

Het is volop zomer, dus zetten we niet één, niet twee, maar drie zomerbloemen in de spotlight! Delphinium, Allium en Gladiool: deze vrijgevochten bloemen eisen de aandacht flink op. 

Er valt veel te vertellen over zomerbloemen
Drie zomerbloemen, drie keer zoveel inspiratie. Open deuren en ramen en laat de zonnestralen binnen. Maak er een feestje van. Je hoeft helemaal niet meer naar een tropisch eiland, de tropics halen we zelf in huis. Wat dacht je van een dinner party met de tropen als thema? Zet deze drie zomerse schoonheden in een gekleurde vaas en je hebt bijna geen andere decoratie meer nodig. Of knip de bloemen af en strooi deze losjes in het rond op je tafel. Dit geeft een zalig nonchalante en zomerse sfeer.

GLADIOOL

De held van de bloemenwereld

Groots en meeslepend, dat kun je wel zeggen van de gladiool. Deze held gaat graag de hoogte in met je en laat daar al z’n kleuren zien, van het late voorjaar tot diep in de herfst. Hij maakt graag een groots gebaar in een vaas.

Kleuren en vormen

De gladiool valt op doordat de bloemen aan weerszijden van de stengel bloeien. Een dubbele verwennerij! De bloem is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème en met meerdere kleuren per bloem.

ALLIUM

Stijlvolle sierui met spectaculaire bloeibol

Je verwacht toch niet dat een lid van de uienfamilie kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol van kleine bloemetjes? Toch gaat deze sierui je verrassen. De statige dikke stelen met daarop de bloemen in de mooiste kleuren laten je lang genieten. Eindeloos zelfs als je ze droogt. Pas als je de steel beschadigt, heb je door dat ze uit de uienfamilie komen. Ineens ruik je de typische uiengeur. Zet ze daarom gelijk in het water na het schuin afsnijden van de stelen. De Allium Giganteum is de grootste variant. De paarse bloemenverzamelingen kunnen een doorsnede hebben van maar liefst 15 cm puur geluk.

DELPHINIUM

Romantische weelderige bloemenpluimen

Dit bloeiende nichtje van de ranonkel zorgt voor weken luchtig genieten. Er zijn maar liefst 250 verschillende soorten, verkrijgbaar in onder andere overdreven veel tinten blauw. Je zet de romantische bloemenpluimen los in een vaas, maar net zo makkelijk geef je er je boeket een weelderige touch mee. 

Symboliek

Om te zorgen dat je niks overkomt, koop je een flinke bos Delphiniums. De vaak blauwe bloem symboliseert namelijk waarheid en bescherming. Er werd vroeger ook gedacht dat je met een Delphinium schorpioenen kon verjagen…

Bron: mooiwatbloemendoen.nl
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!