Geen insecten meer in huis dankzij vleesetende planten

Geen insecten meer in huis dankzij vleesetende planten

Heb jij veel last van muggen, vliegen of spinnen in huis? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Vleesetende planten zijn insecten te snel af. Zet je dus een paar van deze mooie exemplaren in huis, dan zal je beduidend minder last hebben van muggen, vliegen of spinnen. Vleesetende planten hebben vaak een spectaculaire vorm. Ze zijn dus niet alleen super handig, maar ze zijn ook mooi om naar te kijken.

Insecten vangen

Verschillende vleesetende planten zoals de Dionaea, Nepenthes, Drosera pinguicula, Utricularia en de Sarracenia lokken en vangen insecten op hun eigen manier. De Dionaea gebruikt zijn bladeren, door ze snel te sluiten vangt hij als het ware de insecten. De Sarracenia heeft dan weer bladeren die een kelk vormen. Wanneer het insect hier inkruipt, zal hij er nooit meer uitkomen. De planten zijn zo ingenieus omdat ze in de natuur op een weinig voedzame bodem groeien. Ze moeten hun voeding dus ergens anders vandaan halen. Een voordeel voor jou is dat je hem geen extra plantenvoeding moet geven.

Vleesetende planten verzorgen

Omdat vleesetende planten afkomstig zijn uit moerassige gebieden houden ze van veel zon en veel water. Ze houden van natte voeten, geef ze dus steeds genoeg water en verwen ze af en toe met een voetbad. Let wel op, geef geen kraantjeswater, dit bevat te veel kalk. Kies liever voor regenwater of gedestilleerd water.

Kijk regelmatig je planten na op dode bruine bladeren of kelken en verwijder deze. Omdat de plant zo vochtig staat, is het een echte favoriet bij schimmels. Door de dode bladeren geregeld te verwijderen kan je rotting en schimmelvorming voorkomen.

Nog enkele tips voor vleesetende planten

  • Laat de vallen van de vleesetende plant niet dicht gaan met je vinger. Dit kost de plant veel energie zonder dat hij er voedingsstoffen voor terugkrijgt. De vallen van je vleesetende plant zullen sneller afsterven.
  • Geef vleesetende planten geen stukjes vlees. Als je de plant voeding wil geven, dan geef je best levende insecten.
  • Als je jouw vleesetende planten wilt verpotten doe je dit best in het voorjaar. Gebruik hiervoor grove turf.
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!