Plantentips voor lavendel

Een tijd geleden gaven we je al enkele tips over hoe je jouw lavendel het best kan snoeien. Deze keer gaan we verder in op de dagelijkse verzorging van jouw lavendel. Peter Van de Veire en Angelo Dorny helpen ons met hun campagne 'Groen is goed te doen!' Zo wordt tuinieren voor iedereen makkelijk en toegankelijk. Ook voor wie niet geboren is met groene vingers.

Dankzij deze tips kan je zonder zorgen genieten met een heerlijk geurende lavendula op jouw terras. 

 

Lavendel verzorgen

  • Zorg ervoor dat jouw lavendel genoeg zonlicht krijgt. Het is een echte zonneklopper. Ze staan dan ook niet voor niets in zo'n grote aantallen in het zuiden van Frankrijk.
  • Verder heeft de lavendel geen eisen als het op standplaats neerkomt. Je kan hem in de volle grond zetten of in een pot op je terras of balkon.
  • Lavendula heeft niet veel water nodig. Laat hem maar rustig zijn gang gaan. Wanneer het in de zomer enkele dagen wat warmer is, kan je hem best wel wat bijgieten.
  • Wanneer je de lavendel in een pot zet, vul deze dan eerst met een laagje grind, zo kan overtollig water goed weglopen en voorkom je wortelrot.

Extra tip

Lavendel kan je op verschillende plaatsen in huid gebruiken. Vul een zakje met gedroogde lavendel en hang het in je kleerkast. Zo ruiken je kleren extra lekker. Of maak er zelf zeepjes en bruisballen van voor in bad. Dan kan je je pas goed ontspannen!

Bron: groenisgoedtedoen.be
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!