plantentips voor de hortensia

Met een hortensia in je tuin of op je terras ben je verzekerd van een enorme bloemenpracht. Deze voluptueuze beauty bloeit in heerlijk grote bloemen vol kleur in het wit, blauw, roze, paars, lila, rood, groen of gemengd. Naargelang de soort hortensia die je kiest bloeit hij een hele zomer lang, van juni tot september. Ontdek alle tips voor een ideale verzorging van jouw hortensia van Peter Van de Veire en Angelo Dorny en volg hun motto: 'Groen is goed te doen!' Want tuinieren is makkelijk, leuk en ontspannend. Bekijk snel het filmpje of lees onze tips hieronder.

 

 

 

Hortensia verzorgen

  • De hortensia of hydrangea vergt niet veel aandacht en verzorging. Het enige puntje waar je echte rekening mee moet houden is de hoeveelheid water die je geeft. Hortensi's zijn  best dorstig, geef ze dus vooral tijdens de warme zomermaanden dagelijks water.
  • Let er bij het water geven wel op dat er geen water op de bladeren zelf terechtkomt. De combinatie van water en zon kan lelijke brandplekken achterlaten op jouw hortensia.
  • Staat jouw hydrangea in een pot op het terras? Bedek de potgrond dan met schors of een andere bodembedekker. Dit oogt niet alleen mooi, maar zo kan het water uit de pot ook minder makkelijk verdampen.
  • Je kan een hortensia zowel binnen als buiten zetten. Zet hem op het terras lekker in de zon, het is een echte zonneklopper.
  • In de aanloop naar de zomer heeft de plant heel wat energie nodig om prachtige bloemen te produceren. Geef daarom tijdens de lente elke twee weken wat plantenvoeding.

Wist je dat...

Een hortensia is een prachtige plant die je binnen of buiten kan zetten. Maar je kan hem ook als snijbloem gebruiken in een vaas! Knip enkele bloeiende bloemen af en zet ze op wat water voor een simpele maar kleurrijke toets in je interieur. Of combineer ze in een mooi boeket of bloemstuk.

Bron: groenisgoedtedoen.be
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!