Hallo lieveheersbeestjes. Dag bladluizen!

Hallo lieveheersbeestjes. Dag bladluizen!

Zie jij ze ook verschijnen aan de onderkant van de bladeren van jouw planten? Bladluizen zijn weer volop aan het paraderen in onze tuinen. Ze zijn echte plaaginsecten, eens je last hebt van bladluizen, vormen ze een plaag die jouw tuin voor een lange tijd kan teisteren.

Bladluizen zijn heel schadelijk voor je planten. Ze voeden zich namelijk met het sap van de plant en drinken hem als het ware helemaal leeg. Bovendien verspreiden ze allerlei ziekten waarmee je plant besmet kan raken.

Hoe ontdek je bladluizen?

Bladluizen spotten is heel eenvoudig. Controleer je planten wekelijks. Kijk hierbij naar de onderkant van het blad. Bladluizen zijn klein, maar nog wel op te merken met het blote oog. Als je last hebt van een bladluizenplaag zie je ze al makkelijk rondkrioelen. Je kan een bladluizenplaag ook herkennen wanneer de jonge scheuten en bladeren van je plant afgeknabbeld zijn, wanneer de bladranden opkrullen of wanneer je vaak gele vlekjes ziet. In het ergste geval kan je plant ook stoppen met groeien.

Wat zijn bladluizen?

  • Bladluizen zijn heel kleine insecten die zich tot zelfs 20 generaties per jaar kunnen voortplanten. Daarom vormen ze vaak een plaag.
  • Bij ons zie je vooral groene of zwarte bladluizen.
  • Bladluizen voeden zich met de sappen uit je plant. Ze prikken gaatjes in de bladeren en kunnen de plant ernstige schade toe richten. Je plant kan uitdrogen of besmet raken met een virus.

Hoe bestrijd ik bladluizen?

Heb jij last van een bladluizenplaag? Schiet niet meteen in paniek en grijp zeker niet naar chemische verdelgers. Zowel de planten als de andere dieren in je tuin zullen hier niet al te blij mee zijn. Wanneer je last hebt van bladluizen kies je beter voor zijn natuurlijke vijand. Lieveheersbeestjes zijn heel makkelijk toe te passen én milieuvriendelijk. De schattige lieveheersbeestjes lusten deze bladluizen maar al te graag. Eén lieveheersbeestje eet maar liefst 100 bladluizen per dag. Als je enkele lieveheersbeestjes los laat op de bladluizenfamilie in jouw tuin, zijn deze in een mum van tijd verdwenen.

Deze lieveheersbeestjes zijn heel makkelijk online te bestellen. Bestel ze nu!

Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!