Slakken in de tuin

Slakken in de tuin

Slakken in de tuin vormen een slijmerige plaag die je liever kwijt bent dan rijk. Zeker als je een moestuin hebt moet je de slakkenpopulatie in jouw tuin goed in de gaten houden. Want jij bent niet de enige die graag een blaadje sla eet, ook de slakken lusten deze graag. 

Voorkomen is beter dan genezen

  • In april leggen slakken hun eerste eieren, die na drie weken uitkomen. Het is dus zeer belangrijk om al vroeg in het voorjaar het aantal slakken in de tuin te behandelen.

  • Duidelijke kenmerken van slakkenschade zijn de typische venster- en gatenvraat aan de bladeren en natuurlijk de slijmsporen.          

  • Schoffel regelmatig: zo vernietig je slakkeneitjes in de grond. Bovendien kunnen slakken zich moeilijker verplaatsen op droge grond. Giet niet te veel, want slakken zijn veel actiever bij hoge vochtigheid.

Slakken bestrijden met aaltjes 

Aaltjes ruimen de slakkenpopulatie op en zijn een duurzame oplossing. Aaltjes of nematoden zijn microscopisch kleine wormpjes die in staat zijn om naaktslakken effectief te parasiteren. Deze aaltjes zoeken in de grond naaktslakken op en dringen deze binnen via de ademhalingsopening onder de mantel. Zodra de nematoden in de slak aanwezig zijn, komen er met hen in symbiose levende bacteriën vrij. Geïnfecteerde slakken stoppen na ongeveer 3 tot 5 dagen met eten. Ze zwellen op en sterven na enkele dagen. Nieuwe generaties aaltjes ontwikkelen zich in het dode slakkenlichaam en gaan op zoek naar een nieuwe prooi. Aaltjes ruimen de slakkenpopulatie in de grond op en zijn dus een duurzame oplossing.

Last van slakken? Koop nu jouw aaltjes online.

Bron: ecostyle
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!