7 barbecuetips van onze barbecue-specialist

7 barbecuetips van onze barbecue-specialist

De zon schijnt en de avonden worden langer, wij verklaren het barbecueseizoen voor geopend! Kan jij ook niet wachten om achter de grill te staan? Lees nog snel even deze 7 tips van onze barbecuespecialist:

  1. Kies voor een barbecue met een stevig onderstel. Zorg voor een stabiele ondergrond zodat je in alle veiligheid kan barbecueën. Een onstabiele ondergrond (zoals zand) of een gebrekkig barbecuestel kan ervoor zorgen dat de barbecue vol hete kolen omvalt.
  2. In ons assortiment vind je heel wat handige barbecue-accessoires. Deze maken het barbecueën meteen heel wat aangenamer en je kan veel meer recepten klaarmaken. Als we één barbecue accessoire moeten uitkiezen dat je moet hebben, dan is het een lange tang. Met een lange barbecuetang kan je je vlees makkelijk omdraaien zonder je handen te verbranden.
  3. Ben jij de chef van de barbecue? Zorg voor een schort en eventueel handschoenen. Er kan heel wat vocht omhoog spatten tijdens het barbecueën. In ons assortiment hebben wij enkele stoere barbecueschorten uit leer. Zo maak je heerlijk vlees klaar en zie je er goed uit tegelijkertijd!
  4. Kies voor een schouw om je kolen aan te steken. Zo vermijd je heel wat geklungel bij het aan de praat krijgen van je barbecue. Met een schouw leg je enkele aanmaakblokjes op één brandend blokje en zet je de schouw erover. Je kan de schouw verder vullen met kolen, wacht enkele minuutjes en haal de schouw weg. Tadaa, meteen enkele perfecte hete kolen.
  5. Is je barbecue eerst te heet en dan weer te koud? Regel dan de luchttoevoer van je barbecue. Hoe meer lucht je doorlaat, hoe warmer je barbecue zal worden. Zet de luchttoevoer van je barbecue helemaal dicht als je je vuur wil laten afkoelen.
  6. Je kan de temperatuur van je barbecue een beetje regelen met de luchttoevoer. Maar zorg ook steeds voor een plekje op de rooster van je barbecue waar het iets koeler is. Leg op deze koele zone minder kolen. Zo kan je stukken vlees die klaar zijn warm houden tot ze op het bord mogen.
  7. Blaas iedereen omver met jouw barbecuetalent! Het grote geheim voor een heerlijk stukje vlees is het toevoegen van kruiden. Op onze barbecueafdeling vind je heel wat speciale barbecuemixen. Deze kruidenmixen kan je rechtstreeks op je vlees doen of je kan ze toevoegen aan je kolen. Specifieke vuurkruiden zorgen voor een heerlijke geur en geven een subtiele ondertoon aan je vlees.

 

Tags:
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!