Rundsbrochettes op de grill

Rundsbrochettes op de grill

Met het mooie weer van afgelopen weekend komt de zin om te barbecueën weer helemaal naar boven. Tijd om het barbecue-seizoen te openen! Met dit recept voor gegrilde rundsbrochettes imponeer je dit weekend al je vrienden en familie. 

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 750 gr rundsfilet of lendenstuk
  • 4 el romige pindakaas

Marinade:

  • 1 fijngehakte groene ui
  • 5 el ketchup
  • 4 el lichte sojasaus
  • 3 el basterdsuiker
  • 3 el vers limoensap
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1/4 tl fijngestampte gedroogde rode pepervlokken

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten van de marinade samen met 4 eetlepels water in een kom.
  2. Snijd het rundsvlees in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een grote afsluitbare plastic zak en giet er de marinade bij. Laat alle lucht uit de zak en sluit hem vervolgens goed af. Schud de zak enkele keren om de marinade te verdelen, leg hem in een kom en zet die 1 tot 2 uur in de koelkast.
  3. Haal het vlees uit de zak en bewaar de marinade. Steek de blokjes rundsvlees op metalen spiesen en laat telkens voldoende tussenruimte. Laat 20 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens ze te grillen.
  4. Gril de spiesjes op de directe grillmethode (175°C à 230°C) 3 tot 5 minuten (voor medium) op de barbecue onder gesloten deksel en draai daarbij één keer om.
  5. Giet de bewaarde marinade in een steelpan, breng aan de kook op een hoog vuur en laat daarna één minuut verder koken. Doe er de pindakaas bij, breng terug aan de kook en klop op tot de saus begint in te dikken. Dien de saus samen met de rundspiesjes warm op.
Bron: Weber
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!