Luchtzuiverende clusia

Luchtzuiverende clusia

We zijn vaak bezorgd om de luchtkwaliteit buitenshuis, en terecht. Maar wist je dat de luchtkwaliteit binnenshuis ook wel wat zuiverder zou mogen? Planten kunnen daarbij helpen! Verschillende luchtzuiverende planten halen de schadelijke stoffen uit de lucht via de huidmondjes op de bladeren.

Een van die magische fabriekjes is de clusia. Deze plant zorgt er niet alleen voor dat jij gezondere lucht inademt, hij ziet er nog eens hip uit ook. Zet een groot en een kleiner exemplaar naast elkaar of kies voor een clusia in glas. Zo zie je ook de prachtige wortels van de plant.

De clusia is enorm makkelijk in onderhoud. Hij groeit heel traag dus veel snoeien of verpotten is niet nodig. Hieronder geven we nog enkele tips om jouw clusia optimaal te verzorgen.

Tips voor de verzorging van je clusia

  • Zet de clusia op een zonnige plek, maar niet in direct zonlicht.
  • De clusia verbruikt veel water. Dit valt zeker op bij een clusia in glas. Zorg dus dat je hem genoeg water geeft. Laat de grond nooit uitdrogen tussen gietbeurten in, maar voorkom ook dat het water bovenop de potgrond blijft liggen.
  • Geef je clusia tijdens de lente en zomer zuinig wat plantenvoeding.
  • Je hoeft de clusia niet te sproeien. Je kan wel met wat water het stof en eventuele insecten van de bladeren afspoelen.
  • Worden de bladeren van je clusia geel of bruin? Dan geef je te veel water of dan krijgt hij teveel direct zonlicht. Probeer eerst de watergift van je clusia te verminderen voordat je hem op een andere plek zet.

Let op: de clusia is een giftige plant. Zorg ervoor dat hij zeker buiten bereik van kinderen en huisdieren staat.

Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!