Wat weet jij over bloembollen?

Wat weet jij over bloembollen?

De bloemenwereld is kleurrijk en groot. Een groot deel van deze geluksbrengers zijn bolbloemen. Maar wat zijn bolbloemen precies en wat maakt ze zo bijzonder?

Groeiproces

Snijbloemen en bolbloemen, wat is nu precies het verschil? Een grote groep van de snijbloemen zijn bolbloemen. Dit zijn bloemen die uit een bol of een knol groeien. Dit groeiproces is bijzonder en fascinerend. Middenin de bloembol zit namelijk de bloem al verstopt. Vanuit de kleine bol groeit een knop uit tot een of meerdere indrukwekkende bloemen.
 

Seizoensbloemen

Wist je dat bolbloemen echte seizoensbloemen zijn? Ze staan representatief voor het voorjaar en de zomer. Sommige zijn verkrijgbaar in alle seizoenen. Dat komt omdat ze speciaal voor jou in kassen worden geteeld. Hierin wordt de zomer nagebootst. Kortom, wil je letterlijk de seizoenen van dichtbij ervaren? Koop dan bolbloemen. 

Voorjaarsbloemen

De bolbloemen narcissen, hyacinten en blauwe druifjes zijn typische lentebrengers. Maar de bekendste is de tulp. Eenmaal in de vaas, wordt het een levend kunstwerk. Want niet alleen de bloemen, ook de stelen groeien door. Eenmaal in een warm huis begint het fascinerende proces direct. De stelen kronkelen zich omhoog waarna de knop zich uiteindelijk vrolijk opent.
 

Zomerbloemen

Lelies, calla´s, dahlia´s, gladiolen en irissen zijn echte zomerbloemen. Dahlia´s en gladiolen worden niet in kassen geteeld en zijn daarom alleen in de zomer te koop. Gelukkig weten bloementelers deze bolbloemen al heel vroeg in het seizoen in knop te krijgen. Lelies, calla´s en irissen zijn wel het hele jaar door verkrijgbaar. Hiermee haal je op ieder moment van het jaar de zomer in huis.
 

Leuk om te weten

Wist je dat er ook bollen-op-pot bestaan? Dit zijn bloembollen die in de winkel al in potten zijn geplant. Doordat ze een bepaalde behandeling hebben gehad beginnen ze thuis gelijk te groeien. Je ziet dan zelf het prachtige groeiproces van bol tot bloem.

 

Bron: iBulb
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!