Katten gaan niet eerst handjes schudden

Katten gaan niet eerst handjes schudden

Het is tijd dat we katten écht begrijpen en respecteren voor wie ze zijn.

Anneleen Bru is gedragstherapeut voor katten en brengt haar eerste boek ‘I love Happy Cats’ uit, een naslagwerk van gouden tips over kattengedrag, in navolging van jaren gedragsproblemen bij katten onder de loep te nemen en op te lossen bij bezorgde katteneigenaars. “Eigenaars hebben vaak het beste voor met hun katten maar begrijpen niet wat hun huisdier effectief probeert te zeggen. Zo is sproeien bij katten een duidelijk stress signaal, de kat heeft pijn of voelt zich niet veilig, wat vaak veroorzaakt wordt door spanning met buitenkatten of huisgenoten waar het niet mee botert.” vertelt Anneleen, die afstudeerde met een Master in Animal Behaviour aan de universiteit van Southampton (UK).

“We zien katten hun best doen om om te gaan met onze omgeving, wat voor hen enorm afwijkt van hun natuurlijke leefgebied (de Noord-Afrikaanse savanne aka woestijn). Ze zijn vindingrijk inzake het zoeken van schuilplaatsen en omgaan met elkaar, maar we kunnen het nog zo veel beter maken voor hen. Begrijpen dat katten elkaar initieel als vijand aanzien, kan ervoor zorgen dat we héél wat meer voorzorgen in huis kunnen nemen om de katten te ondersteunen in elkaar te tolereren.”

Sinds kort is het boek verkrijgbaar op onze dierenafdeling! Spring eens binnen en vraag één van onze medewerkers om advies.

Bron: ilovehappycats.be
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!