Recept Sandra Bekkari: kippengehaktballetjes

Recept Sandra Bekkari: kippengehaktballetjes

2 porties | 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • bieslook, fijngehakt
  • 1 prei
  • 3/4 el wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 appel, in kleine blokjes gesneden
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • 250 g prinsessenbonen, getopt
  • 1/2 tl mosterd
  • kurkuma
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °c.
  2. Snijd de stengels prei in stukken van 10 cm. Was ze goed. Leg ze op een ovenschaal en kruid met kurkuma, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en laat 20 à 25 minuten poffen in de oven. Laat een minuut afkoelen en verwijder de buitenste bladeren.
  3. Bereid de overige ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  4. Breng een pot met warm water aan de kook voor de prinsessenbonen.
  5. Mix de ajuin, de knoflook en de kruiden fijn in de keukenrobot. Meng de kruidenmix en de blokjes appel onder het kippengehakt. Vorm per persoon 3 à 4 balletjes.
  6. Kook de prinsessenbonen gedurende 8 à 10 minuten beetgaar in kokend water.
  7. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar.
  8. Maak ondertussen de dressing: snijd de appel in blokjes en mix met de aangegeven hoeveelheid wittewijnazijn, olijfolie, mosterd, peper en zout tot een homogene saus.
  9. Serveer de gehaktballetjes met de gepofte prei, prinseessenboontjes en de mosterd-appeldressing.
Bron: nooitmeerdieten.be
Tags:
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!