5 makkelijke kamerplanten voor beginners

Mooi hé, zo’n woonkamer vol heerlijk groene kamerplanten. Zeker wanneer ze mooi groen blijven én rechtop blijven staan. Is dat bij jou niet het geval? Vergeet je ze steeds water te geven of laten jouw kamerplanten om een andere reden steeds het leven? Dan zijn deze 5 easy care kamerplanten echt iets voor jou!

Aloë vera

De aloë vera wordt ook wel eens een apotheek in een pot genoemd. Hij wordt in verschillende huidverzorgingsproducten gebruikt, voornamelijk tegen zonnebrand. Zelf staat hij graag op een plekje met veel zonlicht en op kamertemperatuur. Niet vaak thuis? Geen probleem, je mag hem tussen gietbeurten door laten uitdrogen.

 

Ceropegia woodii / lantaarnplantje

De ceropegia woodii heeft ons hart gestolen. Zijn Engelse naam is dan ook hearts on a string. De hartvormige bladeren staan graag op een droge plek in de volle zon. De lantaarnplant heeft niet veel water nodig. Ook deze plant geef je best pas water wanneer de grond is uitgedroogd.

 

Sansevieria / vrouwentong

Oma’s mooiste geeft aan elke woonkamer een retro toets. Bovendien is het een echte beginnersplant die zelfs in de woestijn zou kunnen overleven. Vergeet je hem deze week water te geven? Geen probleem. Vergeet je hem deze maand water te geven? Ook geen probleem. Deze plant heeft liever te weinig dan te veel water.

 

Pilea peperomioides / pannenkoekenplant

Als je de naam pannenkoekenplant nog niet hebt gehoord, ben je vast al een jaar op reis. Deze plant is enorm populair, en terecht! Hij ziet er niet alleen vrolijk uit, hij zal ook al je vrienden en familie vrolijk maken. Hij zorgt namelijk voor enorm veel babyplantjes. Die kan je aan iedereen uitdelen, zonder dat je er iets voor moet doen. Geef hem om de week een scheut water en zorg dat het water steeds kan weglopen zodat de grond niet drassig wordt.

 

Epipremnum aureum / duivelsklimop

Deze ijzersterke duivel groeit op zowel lichte als donkere plaatsen. Maar, als de bladeren heel donker groen worden, staat hij waarschijnlijk net iets te donker. Laat zijn grond tussen gietbeurten door steeds goed uitdrogen en zorg dat het water steeds weg kan lopen. Verder moet je enkel af en toe de schaar bovenhalen, hij kan makkelijk heel je woonkamer opvullen als je hem niet in toom houdt.

Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!