Kerstboom eruit, kamerplant erin

Tijdens de feestdagen was de kerstboom de ster van jouw interieur. Jammer genoeg kan je hem niet het hele jaar laten staan en laat hij een lege plek achter. Treur niet, want de opvolger voor jouw kerstboom is even mooi en zal je even gelukkig maken! Ga voor groen met een prachtige kamerplant!

 

Lekker luchtig

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben reeds aangetoond dat je van planten in huis gezonder én gelukkiger wordt! Alleen al van het kijken naar planten word je rustig. Er zijn ook verschillende kamerplanten met een luchtzuiverende functie. Ze halen schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor meer zuurstof. Bovendien werken ze als een natuurlijke luchtverfrisser of huisparfum, afhankelijk van welke kamerplant je kiest.

  

Onze tips

  1. Zet een prachtige reuze kamerplant op dezelfde plek als de kerstboom. Ga voor een dracaena (drakenbloemboom), ficus, palm of grote monstera. Deze grote groene vrienden creëren meteen een urban jungle gevoel! Zet ze in een mooie bloempot of rieten mand en kies een onderzetter op wieltjes. Zo kan je hem makkelijk verplaatsen.
  2. Klein maar fijn. Ben je geen fan van grote kamerplanten? Zet dan enkele kleinere planten bij elkaar.
  3. Three times a charm. Drievoud is altijd mooi en geeft een gevoel van harmonie en samenhorigheid. Kies drie dezelfde plantjes in verschillende hoogte of zet drie verschillende planten in bijpassende bloempotten van verschillend formaat.
  4. Easy care. Bepaalde planten hebben heel specifieke verzorging nodig. Andere planten kan je makkelijk hun gang laten gaan. Ben je een voorkeur van de tweede categorie? Kies dan een mooie cactus, vetplant, tillandsia of vrouwentong (sansiveria). Deze kamerplanten hebben maar het minimum aan verzorging nodig.
  5. Kamerplant kalender. Maak net zoals een kalender voor verjaardagen ook een kalender voor je kamerplanten. Je kan invullen wanneer ze water nodig hebben, wanneer ze extra voeding willen en wanneer je een grotere pot zou moeten voorzien. Vraag onze medewerkers om extra advies en verzorgingstips. Zo kan je dit alles al niet meer vergeten. Blijf wel alert, door omstandigheden zoals de centrale verwarming, kan de grond iets sneller uitdrogen.

   

Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!