snijbloem van de maand december: de kerstbloemen

snijbloem van de maand december: de kerstbloemen

In december staan we stil bij de heerlijke feestdagen. Daar horen niet één, maar wel twee wonderschone bloemen bij! De amaryllis en lisianthus worden deze maand extra gevierd. Die kan je in onze bloemenwinkel in Antwerpen verkrijgen en hieronder lees je meer informatie.

De herkomst van de amaryllis en lisianthus

Onze amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied. De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden.

Kleuren en vormen van de amaryllis en lisianthus

De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig fluweel. Ze zijn er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig.  De lisianthus is er in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalmkleurig. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren.

Verzorging van de kerstbloemen

  • Snijd een stukje van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ± 7 cm kraanwater op kamertemperatuur. Gebruik voor een gemengd boeket snijbloemenvoedsel.
  • Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20 °C).
  • Zet de bloemen niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Symboliek van de amaryllis en lisianthus

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid, en geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. De lisianthus staat voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Boeketrecept met de kerstbloemen

Het kan ook anders! Geen kerstboom, maar kerstbloemen! De extravagante kerstbloemen die deze maand op de bloemenagenda staan zijn niet alleen een genot om naar te kijken, ze geven ook een decemberstatement af: Rudolph, kom er maar in!

Dit heb je nodig

  • Amaryllis
  • Lisianthus
  • Ilex
  • Asparagus

 

Meer over de amaryllis en lisianthus

Op Mooiwatbloemendoen.nl vinden consumenten ook bijzondere DIY’s om uit te voeren met de wonderschone kerstbloemen.

Inspiratie en informatie

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2017. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, 

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl
Tags:
Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!