Trend van het moment: droogbloemen

Wanneer het over trends gaat, zeggen ze vaak dat de geschiedenis zichzelf herhaalt. We geven ze geen ongelijk. Net als een botanisch interieur vol cactussen, kamerplanten en macramé plantenhangers maken ook droogbloemen een comeback. Wij weten wel waarom!

Met gedroogde bloemen kan je veel kanten op. Je kan ze combineren met verse bloemen en allerhande natuurlijke materialen zoals dennenappels of je kan ze juist op een heel moderne manier in een fotokader plaatsen. De decoratieve opties met droogbloemen zijn eindeloos. Droogbloemen zijn niet alleen de gedroogde bloemen zelf. Vaak zie je ook gedroogde grassen en granen in een droogbloemenboeket.

Met een mooi boeket droogbloemen geef je meteen een persoonlijke, retro touch aan jouw interieur. Bovendien blijven ze heel lang houdbaar en hebben ze geen verzorging nodig. Dit is een extra pluspunt voor wie niet vaak thuis is of soms vergeetachtig uit de hoek kan komen.

Een boeket met droogbloemen hoeft helemaal geen volle ruiker te zijn. Less is more is hier zeker van toepassing. Enkele gedroogde bloemen en grassen in een grote glazen vaas zien er heel mooi en minimalistisch uit.

Droogbloemen worden in de zomermaanden buiten gekweekt. Vanaf juni tot eind oktober kunnen ze dan geoogst en gedroogd worden. Je kan je bloemen natuurlijk ook zelf drogen, maar sinds kort vind je deze droogbloemen ook af en toe in ons gamma. Informeer dus even of we deze op voorraad hebben.

 

Bestel nu jouw Kadobon

Bestel nu jouw Rijmenants Kadobon online!