Op reis met je wollige vriend

Op reis met je wollige vriend

Op reis gaan doe je het liefst met de hele familie en daar hoort je viervoeter natuurlijk ook bij. Maak het jezelf en jouw hond gemakkelijk en volg deze tips wanneer je op vakantie vertrekt.

  1. Ga je met de auto? Zet je hond dan in een reisbench die je aan de autozetel bevestigd.
  2. Bij langere reizen is het belangrijk om regelmatig te stoppen zodat je huisdier even kan stretchen en een beetje rondrennen. Oh, en jij kan natuurlijk hetzelfde doen.
  3. Ga je met het vliegtuig? Lees dan eerst de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij wat huisdieren betreft. Die kunnen variëren.
  4. Zorg dat de documenten van je dierenarts up-to-date zijn. Bijvoorbeeld: als je met je viervoeter naar het Verenigd Koninkrijk reist, moet hij gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid.
  5. Zoals je weet, krijgen honden honger en dorst van al die opwinding en het rondkijken tijdens een trip. Voorzie hen van voldoende water en voedsel om ze gelukkig te houden.
  6. Niet vergeten: zijn favoriete voedsel, speeltjes, poepzakjes en halsband. Het is een beetje zoals reizen met kinderen.
  7. Zorg dat je huisdier genoeg frisse lucht krijgt tijdens het reizen. Is je hond gewend aan lange autoritten? Zo niet, neem hem dan eerst mee voor een paar korte trips, zodat hij kan wennen aan in de auto zitten, kwispelend met zijn staart terwijl hij uit het raam kijkt en gewoon gelukkig zijn omdat hij bij jou is.
  8. Laat je hond nooit alleen in de auto. Zelfs op een normale dag loopt de temperatuur in een geparkeerde auto al snel hoog op.
  9. We twijfelen geen moment aan dat jouw hond heel goed luistert, maar het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Bevestig een ID-kaartje aan zijn halsband met daarop zijn/haar naam, jouw naam en telefoonnummer.
  10. Kijk zeker goed na of jouw bestemming hond vriendelijk is. Niet alle hotels zien onze viervoeters even graag als ons.

 

 

Bron: Edgard & Cooper
Tags:
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!