Bloembollen planten

Bloembollen planten

Wist je dat bloembollen al vanaf januari je tuin opfleuren? Daarna is het nog maandenlang genieten van mooi gekleurde bloemen. 

Bloembollen planten

De perfecte periode om bloembollen te planten is van oktober t/m december, vóór de eerste nachtvorst. Maar hoe doe je dat nu precies? In 4 stappen is het voor elkaar.

  1. Maak eerst de aarde goed los met een spade op de plaats waar de bloembollen komen.
  2. Graaf een gat, met een spade of een bloembollenplanter.
  3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden.
  4. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.

Vroege mix

Hoge nood aan gezelligheid in de tuin wanneer de rest van de planten, bomen en struiken nog in winterslaap zijn? Een bloembollenmix die vroeg bloeit biedt uitkomst. Witte sneeuwklokjes (Galanthus) komen als eerste op in januari. Zo klein als ze zijn, zo krachtig stralen ze in de winterkou. Kies na de sneeuwklokjes voor bijvoorbeeld krokussen (Crocus). Met hun bonte kleuren sieren ze de tuin in februari en maart. Als laatste in deze vroege mix kan je voor botanische narcissen kiezen. Dit zijn narcissen die ieder jaar weer opnieuw in maart bloeien.

Late mix

Wil je liever later in het seizoen van bloembollen genieten? Geen probleem. Kies voor blauwe druifjes (Muscari), die in april bloeien. Laat je niet in de war brengen; ze heten dan wel blauwe druifjes, maar ze zijn er ook in het wit, roze en paars. De tuin kan niet zonder de bekendste bloembol: de tulp (Tulipa). Tulpen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten en bloeien van april tot en met mei. Als afsluiter kan je kiezen voor sieruien (Allium), die in juni en juli bloeien. Met haar grote ronde bloemen sieren ze de tuin met grote kracht. 

Bron: iBulb
Tags:
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!