
Smaken om te combineren
Kruiden zijn de geheime helden in de keuken. Ze zorgen voor geur, smaak en dat tikkeltje extra in elk gerecht. Of je nu houdt van pittig, fris of kruidig: met de juiste combinatie breng je elk bord tot leven.
Wij zetten onze 10 favoriete smaakmakers voor je op een rij!
1. Bieslook en geitenkaas
De zachte, frisse en ui-achtige smaak van bieslook vormt een heerlijk duo met de romige zachtheid van geitenkaas.
2. Salie en kalfsvlees
De rijke, warme smaak van salie voegt heerlijke diepte aan een mals stukje kalfsvlees.
3. Rozemarijn en kip
De kruidige geur van rozemarijn geeft kip meteen een mediterrane toets en extra diepgang aan kip.
4. Munt en komkommer
Frist, licht en dorstlessend: een ideale combinatie voor salades of infused water.
5. Peterselie en aardappelen
Peterselie brengt frisheid en lichtheid aan de hartige, iets zwaardere smaak van aardappelen.
6. Dille en zalm
Een waren klassieker onder de kruidencombinaties! De unieke smaak van dille combineert heerlijk met de natuurlijke smaak van zalm.
7. Koriander en wortel
Koriander: je houdt ervan of niet. Voor sommigen smaakt het een tikkeltje zeepachtig, maar wie het weet te waarderen, ontdekt al snel hoeveel smaak dit kruid toevoegt. Vooral in oosterse curry’s of in combinatie met geroosterde groenten zoals wortel komt koriander écht tot z’n recht.
8. Tijm en honing
De kruidige, aardse smaak van tijm krijgt een heerlijk warme toets wanneer je hem combineert met de zachte zoetheid van honing.
9. Basilicum en tomaat
De frisse, complementaire smaken van basilicum en tomaat vullen elkaar perfect aan.
10. Oregano en lamsvlees
Oregano's pittige aroma's gaan perfect samen met de karakteristieke smaak van lamsvlees.