Houd je Valentijnsboeket springlevend: 8 tips!

Houd je Valentijnsboeket springlevend: 8 tips!

Jouw hart werd op Valentijnsdag veroverd met een prachtig boeket bloemen. Maar, hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kan genieten van dit liefdevolle gebaar? Wij geven 8 belangrijke tips!

Tip 1: Water, water, water!

Je bloemen hebben dorst, dus geef ze een flinke slok vers water. En oh ja, snijd die stelen schuin af voor een betere hydratatie. Over het algemeen bevelen we aan om het water om de twee dagen te vervangen. Hierdoor blijft het schoon en vrij van bacteriën, wat de levensduur van je bloemen kan verlengen.

Tip 2: Hup, weg met die onderwaterse bladeren!

Als je wilt dat je bloemen blijven stralen, moeten ze kunnen ademen. Dus, duik die vaas in en verwijder alle bladeren die onder water zitten. Adiós verstikking!

Tip 3: Geef ze een boost!

Bloemen hebben net zoals mensen ook wat te eten nodig. Voeg daarom dus wat bloemenvoeding toe aan het water.

Tip 4: Houd ze uit de tocht!

Plaats je bloemen op een leuke plek, maar vermijd direct zonlicht én die vervelende tocht. Een té warme of té koude omgeving kan de levensduur van je boeket verkorten. Kies daarom voor een plek met gematigde temperatuur. Zo creëer je de perfecte omgeving voor je mooie bos ruikers.

Tip 5: Check, check, dubbelcheck!

Spiek regelmatig even of je boeket nog happy is. Dat is echt geen overbodige luxe! Verwijder verwelkte bloemen en de blaadjes uit het water om de boel fris te houden.

Tip 6: Creatief met bloemen!

Zie je een paar bloemen een beetje sip worden? Geen paniek! Haal de verwelkte exemplaren er gewoon uit. Dit is al meteen een hele nieuwe look. Zo krijg je een boeket dat blijft verrassen!

Tip 7: Let op de vaas!

Schoonmaken is hét geheime wapen. Zorg ervoor dat je vaas brandschoon is voordat je je bloemen erin plaatst. Dit helpt bacteriën te voorkomen en houdt je bloemen langer vers.

Tip 8: Vermijd fruit in de buurt!

Rijpend fruit produceert ethyleengas, wat het verouderingsproces van bloemen kan versnellen. Houd je boeket dus uit de buurt van fruitkommen om ze langer vers te houden.

Dus daar heb je het! Met deze vlotte tips blijft je Valentijnsboeket net zo stralend als de liefde die het vertegenwoordigt.

En vergeet niet, bij Rijmenants staan we steeds klaar met meer deskundig advies. Én met meer bloemen natuurlijk!

 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!