KLEUR IN HUIS MET DEZE 3 KAMERPLANTTOPPERS – TOP TIP VAN COLLEGA ANOUK

KLEUR IN HUIS MET DEZE 3 KAMERPLANTTOPPERS – TOP TIP VAN COLLEGA ANOUK

Het mag buiten nog wat koud en winters aanvoelen, de lente in huis halen doe je volgens onze collega Anouk met prachtige, kleurrijke kamerplanten en bijpassende potten. Of je nu een zonnig of schaduwrijk plekje in huis hebt waar je nog wat kleur mist, Anouk is your girl en weet raad. Hier alvast haar 3 top tips voor instant fleur in huis.

 

  1.  Calathea – voor de schaduwplekjes

De Calathea is de persoonlijke favoriet en ultieme musthave van Anouk. Een prachtige plant met veel variëteiten in bladstructuren. Zet hem op de juiste plek in huis en je haalt een toppertje in huis. Het is een tropische plantensoort die houdt van schaduw. Perfect dus om een donkerder plekje in huis op te fleuren waar geen direct zonlicht schijnt. Je geeft ze ongeveer één keer per week water en laat de potgrond goed opdrogen tussen twee gietbeurten. Daar het tropische planten zijn, best de planten ook benevelen met een plantenspuitje.  Leuk weetje, de bladeren van deze plant sluiten  ’s nachts zodat het benevelde water naar de wortels afgevoerd kan worden.

Anouk is helemaal fan van de nieuwe lading citroenpotten die binnen gekomen zijn. Een instant vrolijke toets in huis en deze Calathea past daar prachtig mooi in.

 

  1. Strelitzia – voor de zonnige plekjes

Heb je een plekje in huis met volle zon, ga dan voor de kleurenpracht van een Strelitzia. Wist je dat de plant al ruim 10 tot 15 jaar oud is vooraleer er bloemen aankomen? Dus met een Strelitzia haal je een ijzersterke plant in huis met een bloemenpracht om U tegen te zeggen. Ze noemen het ook wel de paradijsvogelbloem omdat de bloemen lijken op het hoofd van een paradijsvogel. Je geeft de plant best één keer per week goed water en laat het water goed doorlopen tot aan de wortels. Zorg er wel voor dat de voetjes van de Strelitzia niet in het nat blijven staan. Voel tussen twee gietbeurten goed aan de potgrond, zo kan je goed inschatten wanneer de plant opnieuw water nodig heeft.  TIP: investeer meteen in een goede vochtmeter, dat is super handig voor grotere planten. Een vochtmeter voelt immers diep in de aarde of de plant nog extra water nodig heeft. Combineer deze plant met de nieuwe goudkleurige, strakke pot van Gina Da en je haalt een ware eyecatcher in huis.

 

  1.  Medinilla – voor de lichte plekjes – geen direct zonlicht

Met een Medinilla haal je instant een zomergevoel in huis. De fuchsia bloemen zijn werkelijk prachtig om zien en bloeien ruim drie maanden lang.  Ze vertoeven het liefst op een lichte plek, niet in direct zonlicht. Als de medinilla in bloemperiode is, geeft je best geen extra voeding. Zijn de bloemen uitgebloemd? Dan knip je ze eruit en dan groeit er sowieso een nieuw blad of een nieuwe bloem. Leuk om weten is dat de bloem altijd terug komt. Dus is er een periode dat je even geen bloemen hebt in de plant, geen nood, she will be back.

Anouk combineert hem graag in de prachtige pot van Gina Da met groen-gemarmerde accenten  zodat de fuchsia bloem nog meer tot zijn recht komt.

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!