Tips voor de allermooiste kersttafel!

Tips voor de allermooiste kersttafel!

Een mooie kersttafel is hét uitgelezen decor van de feestdagen. Het is de plek waar familie en vrienden samenkomen om te dineren, te lachen en te genieten van elkaars gezelschap. Het is een tijd om te vieren en om samen te delen, en de kersttafel is de perfecte setting om dat te doen.

Er zijn veel manieren om een mooie kersttafel te creëren, afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeuren. Hieronder geven we graag een aantal tips om je op weg te helpen.

  1. Kies een mooi tafelkleed of tafellaken. Dat zorgt voor instant sfeerschepping.  Dit kan een kleurrijk kerstpatroon zijn of iets rustigers, zoals een effen kleur. Het is ook leuk om te spelen met texturen, zoals een kanten tafellopertje of gouden accentjes. Geen fan van tafellinnen? Ook een placemat (in stof of kunstleder) geeft warmte en sfeer aan je feesttafel. 

  2. Voeg wat kerstdecoratie toe aan de tafel, zoals kaarsen in de vorm van een engel, kerstballen of een mooi kerststukje. Probeer deze elementen te combineren met de kleuren en stijl van het tafelkleed. Je kan ook wat strooigoed, zoals kleine sterretjes, mini kerstballetjes of glitter verspreiden over de hele tafel: zo heb je meteen een speels, feestelijk effect. 

  3. Zet mooie borden, glazen en bestek op tafel. Haal alles maar eens letterlijk uit de kast! Als je wilt, kun je ook (grappige) papieren servetten of houten serveerplanken toevoegen voor een extra feestelijk effect.

  4. Een groen, natuurlijk accent doet wonderen. Denk dus aan welke bloemen en planten je deze dagen op tafel kunt zetten. Kerstrozen, helleborussen en amaryllissen zijn populaire keuzes, maar je kunt ook kiezen voor andere seizoensgebonden bloemen en planten. Onze bloemisten adviseren je graag en maken de mooiste creaties. 

  5. Maak gebruik van kaarsen om de tafel sfeervol te maken. Dit kan zowel LED-kaarsen als echte kaarsen zijn. Groepeer ze op een plateau of verspreid ze in verschillende kandelaars op tafel. Ook mooie theelichthouders die aansluiten bij je kleurenpalet brengen heel wat sfeer op tafel.

  6. Voeg wat persoonlijke accenten toe aan de tafel, zoals foto's van familie en vrienden of mooie kerstversieringen die je zelf hebt gemaakt. Dit geeft de tafel een unieke en persoonlijke touch. Nog een leuke tip? Maak iets grappigs van de naamkaartjes. Denk aan bijnamen of werk een illustratie uit over een typerend kenmerk van de genodigden. Hierbij kunnen de kinderen zeker en vast helpen! 

  7. Zorg ervoor dat je genoeg zitplaatsen hebt voor iedereen die aan tafel zal zitten. Het is ook leuk om comfortabele kussens op de stoelen te leggen voor extra comfort. Je kan de stoelen ook extra versieren, door bijvoorbeeld een mooie kerststrik aan de rug te bevestigen. 

  8. Vergeet niet om voldoende licht op de tafel te hebben. Dit kan door middel van kaarsen of elektrische verlichting, zoals kerstlampjes. Een string microledlampjes kan je mooi verdelen over de hele feesttafel en zorgt voor een prachtige gloed

Met deze tips in gedachten kun je er vast en zeker een prachtige feesttafel van maken dit jaar. Spring gerust eens binnen in onze tuincentra, in Massenhoven en Wuustwezel. We helpen je graag op weg! 

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!