5 TIPS VOOR DE MOOISTE KERSTKAARTEN

5 TIPS VOOR DE MOOISTE KERSTKAARTEN

Een handgeschreven kaartje, dat doet het 'em het toch elk jaar weer. Het laat zien dat je tijd en aandacht hebt besteed aan de persoon die het kaartje mag ontvangen. Helemaal leuk wordt het als je er dit jaar net wat meer van maakt. Onze collega Silke geeft jullie graag wat inspiratie om deze kersttijd de allerleukste wenskaart te sturen!

1. KIES JE KAARTEN MET ZORG

"Het start uiteraard met het kaartje zelf. In onze winkels vind je een enorm aanbod aan wenskaarten, in verschillende stijlen en kleuren. Natuurlijk kies ik mijn kaartjes naar wat ik zelf mooi vind, maar ik denk ook al meteen aan de ontvangers. Zo zal ik voor mijn petekindjes sneller opteren voor iets grappigs - het Belgische merk Enfant Terrible is daar onwijs goed in en heeft bijvoorbeeld kerstkaartjes met een dinosaurus op schaatsen of een olifant met een kerstboom in zijn slurf. We kiezen in onze winkels bewust voor een mix van originele merken, je vindt dus vast en zeker wel een kaartje voor iedereen!"

2. DURF VOLOP TE WENSEN

"Een toffe kaart is al heel wat, maar de tekst aan de binnenkant moet natuurlijk primeren. Je hoeft geen volledig boek te schrijven, maar het is wel zo fijn om het net wat persoonlijker te maken dan 'Beste wensen, groet Silke'. Blik terug op het voorbije jaar en al waar je de persoon dankbaar voor bent ('ik heb zo genoten van onze wekelijkse koffiemomentjes' of 'merci voor al je hulp tijdens mijn verhuis') of kijk net vooruit naar wat de toekomst brengt ('Ik kan al niet wachten om in 2023 weer samen hilarische avonturen te beleven'). Het is iets waar we allemaal soms wat schroom over hebben, maar de kerstperiode is toch dé tijd bij uitstek om vrijuit en volop te wensen en onze dankbaarheid neer te pennen."

3. EEN LEUK EXTRAATJE

"Naast een kaartje en wat mooie woorden zou je verbaasd zijn wat er nog allemaal in een envelop past. Geloof me, ik kan het weten. Zo zijn er vrienden die maanden later nog glitters in hun tapijt vonden omdat ik de kaartjes vol had gestoken met glitters en confetti. Ook gedroogde, geparfumeerde bloemblaadjes  en bloemenzaadjes zijn hier favoriet - zolang de ontvanger ze maar niet opent boven een dampende kom soep :-) "

4. HET OOG WIL OOK WAT

"Ook de envelop verdient wel wat extra aandacht, toch? Ik probeer zo veel mogelijk kaartjes zelf op de bus te doen of persoonlijk af te geven. Op die manier kan ik helemaal los gaan met de verpakking! Dankzij een takje dennengroen is die envelop in no time gepimpt. Meestal hang ik er ook een klein geschenkje aan vast. Een gelukskoekje bijvoorbeeld of een candy cane zijn twee goedkope extraatjes die van een simpele wenskaart meteen een echt cadeautje maken. Bind ze vast met mooi glitterlint of werk ze natuurlijk af met touw en verwacht je aan veel 'wauws' van je vrienden! Als je rekening moet houden met de beperkingen van de post, zijn stickers of washi tape leuke alternatieven."

5.  MAAK ER EEN ACTIVITEIT VAN

"Kerstkaarten schrijven is voor mij dus echt wel een dingetje. Het is dan ook een avondvullende activiteit op zich. Ik leg mijn hele collectie plus alle bijmaterialen (koekjes, lintjes, glitters,...) op de tafel en zorg voor de juiste setting. Goeie playlist op, glaasje wijn of warme chocomelk erbij en dan schrijven maar! Het is gewoon zo leuk om bewust na te denken over alle mensen die je lief zijn en die je oprecht een fantastisch 2023 wenst."

Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!