Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ptilotrichum, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijs en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn. Enige droogte wordt goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Ptilotrichum.

Ben je op zoek naar Ptilotrichum spinosum 'Purpureum'? De Ptilotrichum spinosum 'Purpureum' is ook wel bekend als Ptilotrichum. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Ptilotrichum is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ptilotrichum spinosum 'Purpureum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Ptilotrichum Wetenschappelijke naam: Ptilotrichum spinosum 'Purpureum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Ptilotrichum Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!