Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tuinaurikel, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Tuinaurikel.

Ben je op zoek naar Primula x pubescens 'Bewerly White'? De Primula x pubescens 'Bewerly White' is ook wel bekend als Tuinaurikel. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Tuinaurikel is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Primula x pubescens 'Bewerly White'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Tuinaurikel Wetenschappelijke naam: Primula x pubescens 'Bewerly White' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Primula Familie: Primulaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!