Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Orchideeprimula, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is rood+violet en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Orchideeprimula.

Ben je op zoek naar Primula vialii? De Primula vialii is ook wel bekend als Orchideeprimula. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Orchideeprimula is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Primula vialii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Orchideeprimula Wetenschappelijke naam: Primula vialii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Primula Familie: Primulaceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!