Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zachte naaldvaren, familie van de Aspidiaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Zachte naaldvaren.

Ben je op zoek naar Polystichum setiferum? De Polystichum setiferum is ook wel bekend als Zachte naaldvaren. Deze Aspidiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Zachte naaldvaren is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Polystichum setiferum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Zachte naaldvaren Wetenschappelijke naam: Polystichum setiferum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Polystichum Familie: Aspidiaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 50
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!