Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brede eikvaren, familie van de Polypodiaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Brede eikvaren.

Ben je op zoek naar Polypodium interjectum 'Cornubiense'? De Polypodium interjectum 'Cornubiense' is ook wel bekend als Brede eikvaren. Deze Polypodiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Brede eikvaren is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Polypodium interjectum 'Cornubiense'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Brede eikvaren Wetenschappelijke naam: Polypodium interjectum 'Cornubiense' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Polypodium Familie: Polypodiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!