Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tuinsalomonszegel, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Tuinsalomonszegel.

Ben je op zoek naar Polygonatum x hybridum 'Weihenstephan'? De Polygonatum x hybridum 'Weihenstephan' is ook wel bekend als Tuinsalomonszegel. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Tuinsalomonszegel is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Polygonatum x hybridum 'Weihenstephan'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Tuinsalomonszegel Wetenschappelijke naam: Polygonatum x hybridum 'Weihenstephan' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Polygonatum Familie: Liliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!